Місія ООН повертається в українські тюрми. Уряд обіцяє сприяння

Місія ООН повертається в українські тюрми. Уряд обіцяє сприяння

Укрінформ
Міністерство закордонних справ схвально оцінює рішення Підкомітету ООН з попередження катувань про відновлення роботи в Україні.

Про це повідомляється у коментарі, розміщеному на сайті МЗС.

"Україна вітає нещодавнє рішення Підкомітету з попередження катувань (ППК) відновити візит в Україну. Ми позитивно відзначаємо конструктивний діалог з ППК, який сприяв досягненню такого результату", - ідеться в повідомленні.

У Міністерстві пообіцяли, що український уряд забезпечить всі необхідні заходи задля успішного виконання Підкомітетом свого мандату у ході його діяльності в Україні.

Водночас у зовнішньополітичному відомстві сподіваються, що завершальна доповідь Підкомітету буде підготовлена об'єктивно й включатиме в тому числі інформацію про ситуацію в тимчасово окупованому Криму та окремих регіонах Донбасу.

"Ми очікуватимемо на об'єктивну та неупереджену доповідь ППК за підсумками його завершеного візиту в Україну, з приділенням належної уваги ситуації в окупованому Росією Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей України, що потерпають від триваючої російської агресії проти нашої держави", - підкреслили в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня делегація Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням призупинила свій візит в Україну, отримавши від СБУ відмову на відвідання деяких закладів обмеження волі у різних регіонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-