НАБУ затримало ще одного учасника «газової схеми»

НАБУ затримало ще одного учасника «газової схеми»

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали керівника «Надра Геоцентр», яке фігурує у схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». 

Згідно з повідомленням на сайті НАБУ, затриманий є одним із 20 фігурантів, причетних до розкрадання державного газу. Чоловіка затримали на підставі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України на території Сумської області при спробі перетину кордону України з Російською Федерацією. 

На даний момент керівник ТОВ «Надра Геоцентр» перебуває в НАБУ для проведення слідчих дій. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України.

В антикорупційному бюро нагадали, що НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-