29 червня: найголовніше за ніч

29 червня: найголовніше за ніч

Укрінформ
Нові безневинні жертви війни, на цей раз - у Стамбулі, а в Україні - футбольні дива і підготовка до виборів

22:57

Сакварелідзе анонсував створення політичної партії

Колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе анонсував створення нової політичної партії.

Про це він написав у своєму Фейсбуці: «Ми, об'єднавши свою енергію і зусилля, почали процес формування абсолютно нової за своєю суттю і принципами політичної сили, яка приведе Україну в клуб успішних країн», – йдеться в повідомленні. За його словами, над відповідною ініціативою працює група з 14 учасників.

Укрінформ: Привид дострокових виборів бродить Україною. Не факт, що він стане реальністю, оскільки провідні політичні сили, та й більшість українських виборців, наразі цього явно не хочуть. Однак, з іншого боку, вже реальністю є об’єктивне загострення соціально-економічних і політичних (ситуація на Донбасі) суперечностей у країні, розв’язання яких «перезавантаженням» парламенту та уряду може виявитися єдино можливим «мирним» шляхом. Політики це чудово усвідомлюють, тому кожен по-своєму і про всяк випадок готуються.

00:38

Яценюк розповів, про що спілкувався з Байденом в Білому домі

Адміністрація США продовжує вважати питання України одним із ключових пріоритетів своєї зовнішньої політики, але водночас хоче бачити відповідальність українського керівництва за побудову майбутнього власної держави.

Про це зазначив у вівторок екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі в Білому домі з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Він підкреслив, що заклик американської сторони до того, що «українські політичні лідери повинні нести всю відповідальність за майбутнє країни, як був рік тому, так і залишається зараз».

Екс-глава Уряду України зауважив, що основна теза, яку він почув від Байдена, полягала в тому, що далі треба продовжувати курс реформ, який був закладений два роки тому.

Укрінформ: Такого ще не було в новітній історії України: у Білому домі приймають нашого екс-прем’єр-міністра відразу, без паузи, після прем’єр-міністра чинного. Причому на абсолютно однаковому рівні – віце-президентом США. Це ж у кого «щось у лісі здохло» - у нас чи в американців? Чудова тема для любителів розгадувати політичні ребуси. А поки що відзначимо очевидне: чомусь США не вважають Арсенія Яценюка «вчорашнім днем» у політиці.

00:57

ФК «Дніпро» припиняє своє існування – ЗМІ

Керівництво "Дніпра" вирішило не виплачувати свої борги гравцям і співробітникам клубу.

Про це повідомляє портал fcdnipro.com.

«Разом з тим, Дніпро-Арена не обов'язково спорожніє: розглядаються варіанти перебазування в місто іншої команди, яка причетна до системи Приват: чи то «Волині», чи то «Нафтовика» або взагалі організація нового клубу», - йдеться у повідомленні.

Укрінформ: Кажуть, що у футболі трапляються дива. Це правда. Ось одне з них: національна збірна країни, де клубний футбол, ставши забавою для олігархів, вже дійшов до стану «клінічної смерті», зуміла пробитися до фінальної стадії чемпіонату Європи і зіграти там на більш-менш пристойному рівні два матчі з трьох. Пояснень цьому диву два: щедрість української землі на футбольні таланти і блискуча робота головного тренера Михайла Фоменка. І нема тут жодної  іронії. Дух Лобановського-тренера у вигляді його найкращих учнів продовжує оберігати український футбол від цілковитого краху, чим дає нам надію на його відродження. Щоправда, для цього потрібне ще одне, справді унікальне, диво: щоб мільйонні маси українських вболівальників змогли об’єктивно розрізнити, хто наш футбол губить, а хто його рятує з останніх сил.

06:46

Теракт у аеропорту Стамбула: 36 загиблих, майже 150 поранених

Кількість загиблих у міжнародному аеропорту Стамбула під час вибухів і стрілянини зросла до 36 осіб, близько 150 отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство додає, що всього в теракті брали участь три смертники, які підірвали себе у залі прильоту. Перед вибухом вони відкрили вогонь по людях із автоматичної зброї. Правоохоронці зазначили, що переважна більшість загиблих були турками, втім іноземці теж постраждали.

Укрінформ: Давно відомо, що війну набагато легше розпочати, ніж закінчити. Маховик війни, котрий в сучасному світі набув форм збільшення кількості і масштабності терористичних актів, близький до максимальної швидкості. Якщо його якимось чином не зупинити, буде принципова зміна реакції на терор. Терпець країн, які стають жертвами терористів, раніше чи пізніше увірветься. Ось тоді війна вийде на новий рівень, тобто – на новий рівень за кількістю жертв.

Фото:  Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-