В Ізмаїлі вирішили скасувати НС попри нові отруєння

В Ізмаїлі вирішили скасувати НС попри нові отруєння

Укрінформ
     У вівторок, 28 червня, в Ізмаїлі скасують режим Надзвичайної ситуації після проведення комісійних перевірок всіх об'єктів громадського харчування і ринків, що унеможливить поширення інфекції побутовим шляхом.

     Про це міський голова Андрій Абрамченко повідомив на свой сторінці у Фейсбук.

         "Ізмаїл відвідали глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Шафранський і в.о. головного санітарного лікаря України Святослав Протас. Вони побували у всіх медичних установах міста, в яких перебувають хворі, шпиталізовані у період спалаху кишкової інфекції зі скаргами на розлади  шлунково-кишкового тракту. Святослав Протас підтвердив, що Надзвичайну ситуацію буде скасовано 28 червня - після проведення комісійних перевірок всіх об'єктів громадського харчування і ринків, щоб не допустити поширення інфекції побутовим шляхом", - зазначив Абрамченко.

     "Віктор Шафранський подякував усім, хто причетний до локалізації спалаху інфекції, відзначивши, що місцева проблема могла набути національного масштабу, якби не було вжито адекватних дій", додав мер Ізмаїла.

     За словами міського голови, у неділю до Ізмаїла "доставили результати аналізів проб води, відібраних з комунальних свердловин, звідки вода подається у водопровідну мережу міста - вірусу не виявлено. Тому ми вже сьогодні після обіду починаємо набирати звідти (із свердловин - ред.) питну воду в бочки і розвозити по районах міста".

     Абрамченко додав, що "протягом декількох днів будуть готові результати аналізів якості води з водопровідної мережі. До цього воду з водопроводу  медики вважають придатною для вживання - після її обов'язкового кип'ятіння".

      Мер Ізмаїла уточнив, що "з нуля годин до 13 години неділі, 26 червня, шпиталізовано ще п'ять мешканців міста зі скаргами на високу температуру, нудоту, розлад шлунка. Четверо пацієнтів - діти".

     Станом на ранок 26 червня в медзакладах Ізмаїла перебували 154 особи, в тому числі 108 дітей. Усього за період спалаху РНК-ротавірусу було шпиталізовано із симптомом «гострий гастроентероколіт» 716 хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-