"Справа 2 травня": п'ятьох фігурантів лишили за гратами до осені

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси відхилив клопотання адвокатів учасників масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, колегія суддів розглянула у четвер клопотання адвокатів п'ятьох підсудних у "справі 2 травня" (в частині подій на Грецькій площі), які просили відпустити їхніх підзахисних із СІЗО під домашній арешт.

"Суд не вбачає підстав для зміни запобіжного заходу стосовно обвинуваченого Долженкова, беручи до уваги вагомі докази його винуватості. Підсудні Романюк і Корчинський скоїли інкриміновані їм діяння, маючи не зняту судимість. А Мефьодов і Сакауков є громадянами Росії, і в разі обрання їм міри запобіжного заходу, не пов'язаної з триманням під вартою, можуть сховатися від правосуддя", - зазначив головуючий на процесі суддя Віктор Корой.

Колегія суддів також визнала необгрунтованим клопотання підсудного Мефьодова про надання йому письмового клопотання представника обвинувачення у перекладі російською мовою. Суд прийняв ухвалу: "відмовити у задоволенні клопотання підсудного Мефьодова, оскільки обвинувачений має змогу користуватися послугами наданого йому професійного перекладача".

Як повідомляв Укрінформ, державне обвинувачення інкримінує 22 учасникам масових заворушень в Одесі скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

П'ятеро обвинувачених, у тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакауков і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їхню активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-