Харківський університет став національним

Харківський університет став національним

Укрінформ
Віднині Харківський університет Повітряних сил України ім. Кожедуба має статус національного.

Про підписання Указу про присвоєння університету статусу національного Президент України Петро Порошенко розповів на урочистостях на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом, присвяченому випуску льотного факультету вишу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи виклики, які сьогодні стоять перед державою, якісна підготовка висококваліфікованих офіцерів-льотчиків є надзвичайно важливою. І Харківський університет Повітряних сил справляється з виконанням цього завдання. Сьогоднішній випуск не схожий на попередні - вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, пілотуючи гелікоптери Мі-8 і Мі-24, літаки-штурмовики Су-25 і винищувачі МІГ-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках з відповідним нальотом по 43 і 36 годин, а загальний наліт випускників за роки навчання перевищив 206 годин на кожного", - зазначив Порошенко.

За його словами, університет грає провідну роль в історії авіації України.

Указ Президента України №270/2016 "Про надання Харківському університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба статусу національного" розміщено на офіційному інтернет-представництві Глави держави.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Харківський університет Повітряних Сил України ім. Кожедуба створений в 1930 році для підготовки військових льотчиків. За ці роки в університеті підготовлено більше ніж 125 тис. офіцерів, серед них - 6 Героїв України, включаючи народного депутата України Надію Савченко. Зараз університет готує фахівців з 15-ти напрямів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-