Шахтар відмовлявся виходити із забою, поки не дадуть зарплату - профспілка

Шахтар відмовлявся виходити із забою, поки не дадуть зарплату - профспілка

Укрінформ
Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що один із гірників шахти "Новоградівська-2" (Донецька область) відмовлявся підніматися із забою після завершення зміни на знак протесту проти 8-місячної невиплати заробітної плати. Ще двоє шахтарів голодують у Києві.

Про це він розповів під час прес-конференції в Укрінформі.

"Сьогодні в четверту зміну відмовився вийти на поверхню робітник Сергій Когут із шахти "Новогродівська-2", якому 8 місяців не платили заробітну плату", - сказав Волинець.

За його словами, до забою спускалися спершу головний інженер шахти, а згодом співробітники гірничорятувальної служби, хоча «до застосування сили не вдалися», й у результаті шахтар таки піднявся на поверхню.

Крім того, він наголосив, що ще двоє шахтарів із цієї ж шахти наразі голодують у столиці - учора під будинком Адміністрації Президента, сьогодні біля Кабміну.

«Одному з них, крім 8-місячної невиплаченої зарплати, як і другому, ще за 3 місяці не виплатили лікарняний. 11 місяців людина без засобів для існування, для забезпечення власного життя, а він же працює», - підкреслив Волинець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-