Виші України та Польщі можуть запровадити подвійні дипломи

Виші України та Польщі можуть запровадити подвійні дипломи

Укрінформ
Польща та Україна підготують угоду про поглиблення співробітництва у сфері вищої освіти і науки. Зокрема, угода допоможе поглибити співпрацю у сферах академічної доброчесності та міжуніверситетської мобільності.

Про це під час зустрічі домовилися міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та віце-прем’єр-міністр, міністр досліджень та вищої освіти Польщі Ярослав Говін 23 липня, повідомляє Урядовий портал.

"За словами Ярослава Говіна, цей договір має бути підготовлено та підписано на рівні міністерств у грудні 2016 року під час його візиту до Києва", - йдеться у повідомленні.

Гриневич відзначила, що сьогодні існує диспропорція – студентів, які використовують програми мобільності, значно більше, ніж викладачів та дослідників. Вона припустила, що створення спільних українсько-польських програм для вчителів та науковців могло б значно покращити цю ситуацію.

Віце-прем’єр-міністр, міністр досліджень та вищої освіти Польщі зазначив, що країни планують створювати спільну інтернет-платформу для вишів, що допоможе поглибити партнерські відносини між ними.

“Сьогодні ми обговорювали програму подвійних дипломів між польськими та українськими університетами, коли студент, навчаючись на спільних програмах, може отримати два дипломи - польського та українського зразка. Це дозволить відкрити додаткові можливості для студентів та поглибить співпрацю українських та польських вишів”, - зазначила Гриневич під час спілкування з пресою.

Крім того, Гриневич та Говін домовились про поглиблення співпраці України та Польщі в рамках програми наукових досліджень та інновацій ЄС «Горизонт-2020».

“Саме з польськими університетами, польськими науковими інституціями ми зможемо досягнути більшого успіху від участі в програмі «Горизонт-2020». У першу чергу, це посилить інституційну спроможність наших вишів, адже, коли розвивається наука в університетах, то і якість вищої освіти в них стає кращою”,  - пояснила міністр освіти і науки.

Як повідомлялося, програмою візиту міністра освіти і науки України Лілії Гриневич до Польщі 22 – 26 червня також передбачено її участь у роботі українсько-польського експертного семінару «Нова українська школа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-