Наливайко каже, що реформу друкованих ЗМІ саботують на місцях

Наливайко каже, що реформу друкованих ЗМІ саботують на місцях

Укрінформ
Низка районних та обласних рад саботує реформу друкованих засобів масової інформації.

Про це заявив у четвер на засіданні колегії Держкомтелерадіо голова комітету Олег Наливайко.

"Створення суспільного телерадіомовлення і реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації - це тест на щирість намірів України у своїх прагеннях до європейських цінностей. Як і інші реформи, вони дуже болючі. Але зараз цей тест центральна влада всіх рівнів, місцева виконавча гілка влади проходять достойно. Одна проблема зараз виникає - це місцеве самоврядування, яке прикриває цілий ряд районних, обласних рад, які відкрито саботують виконання цього проєвропейського закону (про реформування ЗМІ. - Ред.)", - сказав Наливайко.

Він додав, що причини цього - абсолютно практичні, а мета - утворити "феодальні князівства".

"Починаємо трошки глибше розбиратися і з'ясовуємо, що там будинок редакційний є інтерес забрати, десь - стару машину, десь - поміняти редактора на інструктора з фізкультури... Їм абсолютно непотрібна Європа, їм потрібні феодальні князівства зі своїми бойовими листками і з редакторами-васалами на цій посаді", - зазначив голова Держкомтелерадіо.

На його переконання, хоча сама реформа розрахована на три роки, протягом 2016-2018 років, і ще є час, "але момент істини вже настав", тож редакціям годі "сидіти в кущах і очікувати, що щось поміняється в головах" місцевих чиновників, - треба йти до суду. 

"Там, де спільно вирішили ради і редакційні колективи, що йдуть у другий етап, - абсолютно нормально. Але там, де редакційні колективи прийняли рішення про реформування, а їм на це - або не збирається рада, або переноситься щотижня з тих чи інших причин, або не вистачає одного голосу, - відповідь дуже проста: це облаштовуються ставки зі стоячою водою. В даному випадку редакції однозначно мають іти і боротись за свої права і подаватись в суд", - наголосив Наливайко.

При цьому він нагадав, що другий етап реформування розпочнеться з 1 січня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-