Шахрай «продав» українцям будиночків у Фінляндії на €649 тисяч

Шахрай «продав» українцям будиночків у Фінляндії на €649 тисяч

Укрінформ
Солом’янський райсуд  виніс обвинувальний вирок 50-річному киянину, який ошукав українців на 649 тисяч євро прикриваючись продажем дачних будиночків у Фінлянді.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"Зловмисник, представляючись представником іноземної фірми, пропонував українським громадянам придбати земельну ділянку на території Фінляндської Республіки в місті Раутаваара для подальшого будівництва дачних будинків. Потенційним покупцям чоловік обіцяв вже за один-два роки передати у володіння готові домівки. На таку пропозицію погодилось 5 громадян, які передали на будівництво 649 тисяч євро. Проте ці кошти чоловік витратив не на будівництво, а на організацію власного бізнесу за кордоном", - зазначили у відомстві.

Крім того, внаслідок шахрайства, державними органами Фінляндії за невиконання обов’язку щодо будівництва у 2-річний термін на потерпілих були накладені штрафні санкції.

За результатами судового розгляду, шахрая засуджено до 5 років позбавлення волі з призначенням випробувального терміну у 3 роки.

Наразі місцева прокуратура готує апеляційну скаргу на рішення суду, оскільки представник державного обвинувачення просив суд призначити зловмиснику більш суворе покарання.

В суді апеляційної інстанції прокуратура наполягатиме на призначенні для шахрая покарання, котре буде співмірним тяжкості діяння, а саме у вигляді 6 років тюрми без іспитового строку, з конфіскацією майна (автомобіля та квартири) для відшкодування збитків потерпілим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-