Головред франківської газети підтвердив, що бойовики схопили журналістку

Головред франківської газети підтвердив, що бойовики схопили журналістку

Укрінформ
Бойовики "ЛНР"  затримали журналістку з Івано-Франківщини Ольгу  Богданову (Сворак)  та "шиють" їй шпигунство. 

Факт затримання підтвердили голова Всеукраїнського об'єднання «Голос»  Ростислав Гудзінський та головний редактор газети «Голос народу Івано-Франківщини»  Віталій Чорненький. 

«Затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано-Франківщини» та інтернет-ресурсу «Голос-інфо». За завданням редакції Ольга Сворак перебувала в м. Києві. На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала. Про будь-які зв'язки Ольги Сворак зі Службою безпеки України нам нічого невідомо», - йдеться в заяві, розміщеній на сайті видання. 

Керівники видань прокоментували відео сепаратистів із Ольгою, де вона зізнається  в шпигунстві: на їх думку, дівчина піддавалась тортурам, як фізичним, так і психологічним. 

«Текст проголошеної Ольгою заяви був підготовлений бойовиками, і тому, на наш погляд, вона себе обмовила. Фейкові спецслужби бойовиків шукають сенсацій, тому і взяли в заручники українську журналістку, вибивши з неї потрібні їм зізнання, аби отримати «нагороди» від своїх кремлівських господарів», - йдеться в заяві. 

Гудзінський та Чорненький  наголошують, що неприпустимо у ХХІ столітті брати в заручники журналістів, та ще й жінок, прикриваючись ними, як живим щитом. 

«Редакція газети, сайту та громадської організації «Голос» будуть добиватися звільнення української журналістки Ольги Сворак із заручників усіма доступними методами», - підкреслюють вони. 

21 червня на сайті одного з бойовиків повідомили, що співробітниками так званого «міністерства державної безпеки ЛНР» виявлено та припинено діяльність української журналістки з Івано-Франківська, завербованої СБУ. «Затриманим агентом з позивним «Метель» є Ольга Богданова - кореспондент інформаційного ресурсу «Голос-інфо», яка  «за завданням українських спецслужб займалася збиранням і передаванням інформації  політичного та військового характеру.  Стосовно затриманої порушено кримінальну справу за статтею «Шпигунство», - йшлося в заяві бойовиків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-