Російські спецслужби намагалися завербувати українського дипломата - СБУ

Російські спецслужби намагалися завербувати українського дипломата - СБУ

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України забезпечили повернення українського дипломата, якого намагалася завербувати ФСБ.

Російські спецслужби намагалися завербувати одного з працівників українського посольства 

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Російська спецслужба діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищі, а на сьогодні є полковником запасу Збройних Сил Росії. ФСБ тиснула на нього, проводила бесіди, щоб змусити звернутися до українського дипломата з пропозицією про конфіденційне співробітництво. Російські спецслужби за згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата у тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню родини до Росії. Погрожували, у разі відмови, створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням до району проведення антитерористичної операції. Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби". - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів та обговорень стосовно запропонованої "співпраці". 

"Співробітники СБ України забезпечили захист родини працівника шифрувального відділу та організували його повернення на Батьківщину", - поінформували в прес-центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-