З Маріуполя до Греції збиралися вивозити жінок для секс-послуг

З Маріуполя до Греції збиралися вивозити жінок для секс-послуг

Укрінформ
Поліцейські перекрили канал постачання секс-рабинь з Маріуполя до Греції.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції України.

Правоохоронці затримали 50-річну мешканку Греції та 26-річну маріупольчанку. Обидві - учасниці кримінального процесу за фактом торгівлі людьми. Півроку тривав «підготовчий процес» для того, щоб бажаючі змогли отримати сексуальні послуги на території Греції, і рівно стільки ж знадобилося поліцейським, щоб зібрати безкомпромісну доказову базу вини на обох жінок.

«Спілкувалися спільниці за допомогою спеціальних програм швидкої передачі інформації, обговорювали деталі, розробляли план. Мешканка Маріуполя зобов'язалася умовити дівчат виїхати на заробітки в іншу країну. Головним важелем тиску було складне матеріальне становище кожної з потенційних жертв і особиста тяжка історія життя. Коли відбір був завершений, жінки допомогли двом потерпілим з оформленням документів. За свої послуги молода зловмисниця повинна була отримати по 500 євро за кожну дівчину», - розповів заступник начальника Маріупольського відділу поліції Сергій Бичин.

В обумовлений час в аеропорту Борисполя на дівчат вже чекала спільниця, однак замість довірливих красунь зустрілася з поліцейськими.

«Правоохоронці вилучили у неї 1000 євро, придбані квитки і документи дівчат. Друга жінка була затримана за місцем роботи. За місцем її проживання вилучені копії документів жертв і техніка, за допомогою якої вони спілкувалися між собою», - повідомили в Нацполиции.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149, за що передбачено до 12 років позбавлення волі. Місцева мешканка повністю визнає провину і співпрацює зі слідством, а ось іноземка свою причетність до злочинної операції заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-