Україна та Польща розпочинають амбітний проект з обміну молоддю

Україна та Польща розпочинають амбітний проект з обміну молоддю

Ексклюзив
Укрінформ
Українські та польські організації з липня зможуть подавати в обох країнах заявки на конкурс щодо реалізації різноманітних проектів у рамках українсько-польського молодіжного обміну.

Про це за результатами візиту до Варшави для обговорення деталей спільного проекту в коментарі Укрінформу повідомив заступник міністра молоді та спорту, голова української підгрупи Українсько-Польської Ради обміну молоддю Олександр Ярема.

“На початку липня ми оголосимо конкурс на проекти та програми для українських та польських молодіжних й освітніх організацій, щоб вони отримали підтримку на реалізацію двосторонніх проектів, які відбуватимуться як в Україні, так і в Польщі”, - заявив Ярема.

Ключовим моментом він назвав те, що участь у цих проектах українці і поляки братимуть у пропорції 50:50. 

“Ми домовилися, що в кожному молодіжному проекті має брати участь не менше 10 осіб (5 українців і 5 поляків. – Ред.), і він має тривати не менше як 5 днів”, - заявив заступник міністра.

Він зазначив, що спектр діяльності в рамках реалізації проектів з обміну молоддю є широким: мистецькі, культурні, освітні, спортивні заходи тощо.

“Йдеться про збільшення активності молоді в суспільному житті, залучення до обміну молоді з вразливих груп, поширення європейських цінностей, вивчення польського досвіду європейської та євроатлантичної співпраці”, - поінформував Ярема.

За його словами, у проектах може брати участь як шкільна, так і студентська молодь, а також молоді люди, які не навчаються у школах чи вишах. Йдеться про молодь з різних регіонів, великих міст та невеликих містечок і сіл.

Передбачається, що проекти можна буде реалізовувати як на території однієї з країн, так і обох разом.

Українські організації, які організовуватимуть програми, звертатимуться про отримання фінансової підтримки до Міністерства молоді та спорту України, а польські – до фундації розвитку освіти, яка є партнером Міністерства освіти Польщі.

На реалізацію проектів українсько-польського обміну до кінця року Україна виділила 500 тис. грн, а Польща – 4 млн злотих (понад 1 млн дол). Утім, українська сторона розглядає можливість збільшення фінансування цього проекту з наступного року.

Незабаром Мінмолодьспорту розпочне інформаційну кампанію, якою передбачається активне залучення різноманітних організацій до участі в конкурсі.

У п’ятницю представники Українсько-Польської Ради обміну молоддю обговорили у Варшаві пріоритети проектів, розробляли відповідний регламент, графік проведення конкурсів у рамках загального проекту. До складу Ради входять по чотири особи від України і Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-