В Ізмаїлі після зливи спалах інфекції, шпиталізовано 82 осіб

В Ізмаїлі після зливи спалах інфекції, шпиталізовано 82 осіб

Укрінформ
Через спалах шлунково-кишкової інфекції в Ізмаїлі Одеської області 17 червня шпиталізовані 82 мешканці. Мер Андрій Абрамченко провів екстрене засідання міськвиконкому, на якому ухвалено виділити 190 тис. грн для їх лікування.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі міськради. Відповідне повідомлення на сторінці у Facebook розмістила і Одеська ОДА.

"Одеська обласна державна адміністрація інформує, що станом на 18.00, 17 червня 2016 року, в лікувально-профілактичні заклади міста Ізмаїла та Ізмаїльського району звернулися по медичну допомогу 82 особи (з них 57 - діти) з ознаками розладів шлунково-кишкового тракту Діти госпіталізовані до дитячих відділень лікарень міста зі створенням додаткового ліжкового фонду", - наголошується в повідомленні.

Міська влада також готується відкрити відремонтовану частину дитячої лікарні, щоб розмістити при потребі 60 пацієнтів.

На засіданні міської комісії з ТЕБ та НС затверджено низку заходів, спрямованих на локалізацію можливого джерела інфекції та своєчасне лікування хворих у медзакладах. В тому числі вирішено моніторити стан питної води й підняти в 2 рази вміст хлору в ній.

У свою чергу, фахівці міськсанепідемстанції перевіряють джерела можливого зараження, припускаючи, що спалах інфекції міг виникнути після сильного зливового дощу 14 червня, коли в місті були затоплені якісь могильники, туалети в приватних будинках.

Якщо до понеділка ситуація в місті загостриться, вважають у мерії, то буде закрито на карантин всі дитячі садки, а також об'єкти громадського харчування. Триває перевірка санітарного стану всіх супермаркетів, магазинів і міського ринку. З 18 червня у місті припиняється торгівля квасом з бочок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-