Національна Академія СБУ випустила курсантів

Національна Академія СБУ випустила курсантів

Фото, відео
Укрінформ
За участю голови Служби безпеки України відбувся урочистий випуск курсантів Національної Академії СБУ.

Про це інформує прес-служба СБУ.

"Дипломи та офіцерські звання отримали дев’яносто вчорашніх курсантів, третина з яких закінчила навчання з відзнакою. Майже сорок їх однокурсників достроково завершили навчання, щоб виконувати бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Грицак, звертаючись до курсантів, наголосив: "Сьогодні Служба реформується за європейськими зразками, щоб стати потужною силою, до якої прислухаються. Ми навчилися бити ворога. Я переконаний, що кожен з вас – це сьогодення та майбутнє оновленої національної спецслужби. Безпека Української держави, збереження її територіальної цілісності, відновлення миру на рідній землі – віднині це наша спільна справа, спільна боротьба".

Фото: ssu.gov.ua

Голова СБУ відзначив, що в Академії навчаються курсанти зі всіх регіонів України, у тому ті, хто не зрадив України після тимчасової окупації Криму та частини Донбасу. "Це найкращий доказ того, що Україна єдина", – підкреслив він.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції, які віддали своє життя за свободу і незалежність України та поклали квіти до пам’ятника, встановленого в Академії на їх честь.

Іменем Героїв України Олександра Аніщенка, Руслана Лужевського, Віктора Мандзика та Андрія Галущенка в Академії вже названо чотири навчальні підрозділи. Цього року перший курс курсантів буде носити ім’я бійця "Альфи" – капітана СБУ Геннадія Біліченка, який першим загинув від рук російських окупантів на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-