Президент про медичну реформу: Ми долаємо не тільки супротив мафії

Президент про медичну реформу: Ми долаємо не тільки супротив мафії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко найближчим часом чекає від уряду, парламенту та громадськості спільну програму реформування системи охорони здоров'я.

Про це він заявив під час виступу з нагоди Дня медичного працівника у Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь", передає кореспондент Укрінформу.

"Уже найближчим часом уряду, парламенту, громадськості слід напрацювати спільне – я ще раз підкреслюю – спільне бачення вирішення проблеми реформування системи охорони здоров’я, яка буде відповідати сучасним вимогам", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що сьогодні вже нікого не треба переконувати, що якість і доступність медичних послуг забезпечує не кількість ліжок, а високопрофесійний і належно мотивований медичний персонал, сучасні технології, досвід, правильні рішення влади, що підтримують лікарів і пацієнтів.

Президент зазначив, що спрощення реєстрації ліків є лише початком суттєвої серйозної глибинної медичної реформи, якої потребує наша країна. 

"Дуже важливо, що ми долаємо не тільки супротив мафії. Не менш небезпечним є супротив політиканів-популістів, які намагаються вішати локшину на вуха і стримати реформи, забезпечуючи існування цієї прогнилої системи.  Впевнений, що ми цього не допустимо", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-