Переселенців в Україні вже понад 1,7 мільйона

Переселенців в Україні вже понад 1,7 мільйона

Укрінформ
В Україні за даними Міністерства соціальної політики кількість внутрішньо переміщених осіб перевищує 1 мільйон 783 тисячі.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через військову агресію на Донбасі та анексію Криму кількість внутрішньо переміщених осіб з Луганської та Донецької областей, а також з Автономної Республіки Крим на сьогоднішній день перевищила 1 мільйон 783 тисячі осіб або понад 1 мільйон 444 тисячі сімей. Серед загальної кількості внутрішньо переміщених осіб у нас 956 тисяч пенсіонерів, майже 72 тисячі осіб з інвалідністю, 234 тисячі дітей», - сказав Рева.

Міністр соціальної політики зауважив, що люди, які були змушені виїхати з місця свого постійного проживання, зіткнулися з численними проблемами, починаючи від пошуку тимчасового місця проживання та роботи до вирішення питань влаштування дітей у дитячі садочки, заклади охорони здоров'я, отримання соціальних виплат.

«Тому забезпечення їхніх прав є великим пріоритетом у роботі Міністерства соціальної політики... Територіальними органами Пенсійного фонду України було забезпечено виплату пенсій за електронними пенсійними справами без обов'язкового надходження паперових документів. Цим спрощеним порядком скористалися понад 1 мільйон пенсіонерів. За цей період було виплачено у загальній сумі пенсій майже 39 мільярдів гривень. Було запроваджену щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання. Сьогодні майже 220 тисяч сімей щомісячно отримують таку допомогу», - зауважив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-