Уряд обіцяє поетапне зростання мінімалки

Уряд обіцяє поетапне зростання мінімалки

Укрінформ
Кабінет міністрів України має намір забезпечити поетапне зростання мінімальної заробітної плати з метою створення відчутної диференціації з розмірами державної соціальної допомоги та допомоги по безробіттю.

Про це йдеться у плані пріоритетних дій Кабміну на 2016 рік, розміщеному на Урядовому порталі.

"Забезпечення поетапного зростання мінімальної заробітної плати з метою створення відчутної диференціації з розмірами державної соціальної допомоги та допомоги по безробіттю, що сприятиме підвищенню стимулювання до праці, підвищенню рівня життя працюючих та зменшенню рівня бідності серед працюючих громадян", - йдеться у документі.

Автори плану визнають, що нині рівень заробітної плати в Україні є найнижчим серед європейських держав. У результаті 19,4% працюючих українців потрапляють у категорію бідних, серед сімей з дітьми, в яких обоє батьків працюють, цей показник становить 18,9%.

Низький розмір мінімальної заробітної плати не сприяє виведенню з тіні трудових доходів. При низькому рівні зайнятості населення - 56,7% вкрай низьким є рівень охоплення зайнятого населення державним соціальним страхуванням - близько 70%.

Застаріле трудове законодавство України потребує його осучаснення відповідно до норм міжнародних стандартів, що зробить ринок праці привабливим для інвесторів, стимулюватиме створення нових робочих місць та легалізацію відносин у сфері зайнятості та оплати праці. І, як результат, - посилення рівня соціального захисту працюючого населення.

У зв’язку із цим, міністри виступають за посилення соціального захисту працюючих громадян та створення прозорих відносин між працедавцем та найманим працівником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-