17 червня: найголовніше вночі

17 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Трагічні (для України) новини з Євро-2016, НАБУ під прицілом «громадськості», і дещо про світову політику…

23:33 Російські фани в Німеччині побили іспанських туристів

Семеро російських футбольних фанів, які поверталися з Євро-2016, напали на трьох іспанських туристів в Кельні. Напад стався на площі біля Кельнського собору.

«Двоє іспанців серйозно постраждали, у третього зламаний ніс. Поліції вдалося затримати шістьох нападників, вони проведуть під вартою як мінімум одну ніч. Сьомому фанатові вдалося сховатися», - йдеться у повідомленні видання Bild.

Як заявив представник поліції, фанати прямували в аеропорт, щоб вилетіти до Москви.

Укрінформ: Після поразки збірної України від команди Північної Ірландії, яка зробила усіх нас тільки сторонніми спостерігачами на чемпіонаті Європи з футболу у Франції, виникає непереборна спокуса назвати новину з німецького Кельна єдиним «промінчиком світла»: наш ворог вкотре показав Європі (від якої ми всі прагнемо отримати більш рішучу підтримку проти Росії), яке він «мурло». Жаль тільки, що постраждали саме безневинні іспанці, а не винуваті німці чи французи, від яких набагато більше залежить європейська допомога Україні, ніж від Іспанії… Боже, які дурниці лізуть в голову, коли країна воює, а перемог немає ні на фронті, ні на футбольному полі!

00.03 Євро-2016. Нічия німців з поляками позбавила Україну місця в 1/8 фіналу ЧЄ

Збірні Німеччини та Польщі зіграли внічию 0:0 у другому турі групи С чемпіонату Європи з футболу у Франції. Результат зустрічі на "Стад де Франс" в Сен-Дені позбавив збірну України шансів пробитися в плей-офф Євро-2016.

Укрінформ: Нічна новина про нічию німців з поляками після вечірньої про нашу поразку від північних ірландців – як «контрольний постріл» у збірну України. Ми – команда і мільйони вболівальників - вже своє відіграли. Тепер тільки підсумки, пошук винних, радикальні заклики «усіх в АТО!», «зняття скальпу» з тренера Фоменка, рішучі і, головне, максимально стислі – буквально у два – три слова - поради на майбутнє, причому слів «особисто я у футболі не розбираюся» ніхто не скаже. У цьому процесі візьмуть участь мільйони українців. Одним словом, нудно не буде.

00:24 Детективів НАБУ заблокували невідомі в камуфляжі

Детективи Національного антикорупційного бюро України, які проводять обшук в приміщенні ТОВ "Юридична компанія "Студія права", заблоковані в приміщенні невідомими в камуфляжі.

Про це повідомляє прес-служба Антикорупційного бюро.

У НАБУ уточнили, що обшук проводиться у провадженні щодо заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

Невідомі у камуфляжі повідомили про те, що вони є представниками громадської організації та пригрозили силовим захопленням приміщення.

«Дії присутніх є відверто провокативними і мають на меті перешкодити вилученню речових доказів, отриманих в ході обшуку. Детективи та працівники Управління спеціальних операцій наразі уникають провокацій і здійснюють відеофіксацію подій», - зазначили у відомстві.

Укрінформ: Безумовно, це аж ніяк не пересічна подія. Далеко не кожного дня «невідомі в камуфляжі» відкрито і безкарно «провокують» українських  правоохоронців.  Однак і не сенсація, і, головне, не скандал. Ці  невідомі нам, але аж ніяк не правоохоронцям, «громадські активісти» не були негайно і показово жорстко покарані. Що зайвий раз показує, в який правовий хаос насправді занурена країна.

06:22 Держдеп закликав Обаму вдарити по військах Асада

Більше 50 співробітників Держдепу, що є надзвичайно великою кількістю, якщо не безпрецедентною, підписали внутрішній меморандум з критикою політики Обами в Сирії і закликами проводити удари проти уряду Асада.

Про це пише The New York Times.

«У меморандумі чиновники Держдепу зазначають, що постійні порушення режиму припинення вогню в Сирії приречуть зусилля із політичного врегулювання, тому що Асад не відчуває достатнього тиску, щоб вести переговори із помірною опозицією", - йдеться у повідомленні.

Меморандум закликає до розумного використання зброї, що мало би радикально змінити підхід до війни в Сирії, однак, як зазначає видання, немає ніяких ознак, що Обама планує змінити курс.

Втім, як пише газета, цей меморандум підкреслює глибокі тріщини в адміністрації і розчарування від розуміння того, як треба мати справу з війною, що вбила понад 400 тисяч осіб.

Повідомляється, що меморандум був поданий через так званий «канал інакодумців», який було створено під час війни у В'єтнамі, як спосіб для співробітників висловлювати незгоду з існуючою політикою, не побоюючись репресій.

Укрінформ: Звісно, Обама не стане воювати з Асадом. Президент США, можливо, й помиляється у цьому питанні, але він людина послідовна, і цю послідовність витримає до кінця - ще півроку свого президенства. Інша справа, чи зміниться політика США у Сирії (а фактично – чи будуть США жорсткішими у своїй політиці щодо Росії) після Обами. Цілком ймовірно, і внутрішній меморандум співробітників держдепу є однією з ознак цієї можливої зміни. Надто вже брутально веде себе Росія на міжнародній арені, і американці, якщо поважають і цінують своє лідерство у світі, мусять – раніше чи пізніше – відповісти адекватно на російський виклик.

05:18 Між Україною та ООН назріває дипломатичний скандал

Україна обурена заявою, яку зробив Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун з приводу «вирішальної ролі, яку Росія може відіграти у припиненні конфліктів».

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що він більше не вважає, що у Генсека залишився якийсь моральний авторитет, повідомляє DW.

«Я повністю обурений такою постановкою питання. Я не розумію, як глава Організації Об'єднаних Націй може говорити такі речі... Я не думаю, що у нього залишилося якесь моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною», - заявив Єльченко, зазначивши, що направить офіційний лист протесту в Секретаріат ООН.

Нагадаємо: раніше Генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, у якій йдеться про те, що Росія "грає вирішальну роль ... у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з поширенням зброї масового ураження».

У підсумку промова, з якою виступив Генсек, дещо відрізнялася, у ній вже не було згадки про Україну, але все одно мова йшла про те, що Москва грає дуже важливу роль, і в ООН дуже сильно розраховують на «лідерство Росії».

Єльченко повідомив, що він був обурений репліками Пан Гі Муна, які скидалися на похвалу Москві, в той час як Київ та західні держави звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на Сході України.

Укрінформ: І справді, особиста лояльність Пан Гі Муна до Росії виглядає незвично дивною навіть попри те, що Генсек ООН за визначенням не може різко критикувати країну – члена Ради Безпеки організації, яку він очолює. Цю лояльність Генсек ООН демонструє не вперше. Обивательські репліки «купили» чи «завербували» вже лунають. Звісно, жодних доказів цього нема й навряд чи коли-небудь будуть. Однак варто зауважити, що в історії вже були прецеденти, коли Москві вдавалося зачепити на якийсь  «гачок» політиків світового рівня. У зовнішній політиці Кремля завжди вистачало майстрів закулісних інтриг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-