СБУ заборонила в'їзд до України майже 1600 іноземцям

СБУ заборонила в'їзд до України майже 1600 іноземцям

Укрінформ
Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 1 569 іноземцям через загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє прес-служба СБ Україн.

«Для попередження та припинення протиправної діяльності, яка несе загрозу національній безпеці держави, за матеріалами СБУ заборонено в'їзд на територію України 1569 іноземним громадянам, у тому числі 387 громадянам Росії», - йдеться у повідомленні.

У відомстві також зазначають, що впродовж червня 2015 - травня 2016 року за матеріалами контррозвідки СБ України відкрито 367 кримінальних проваджень, у т.ч. сімдесят шість за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), три - за шпигунство.

Під слідством перебувають тринадцять агентів російських спецслужб: заступник начальника штабу АТО, підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил. Серед них також кілька мешканців різних областей, які перебували на оперативному зв'язку зі спецслужбами РФ і передавали інформацію з обмеженим доступом.

Стосовно двадцяти двох осіб уже набрав законної сили обвинувальний вирок суду. До дев'яти років позбавлення волі, зокрема, засуджено кадрового співробітника головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ, громадянина Росії. За завданням кураторів він вербував громадян України і намагався отримати таємну документацію про зразки новітнього військового озброєння.

Окрім цього, дванадцять років ув'язнення отримав колишній офіцер повітряних сил, який дав письмову згоду працювати на ФСБ РФ. Зрадник передавав росіянам інформацію про маршрути польотів військових літаків. Ну а колишній нацгвардієць, який збирав розвідувальну інформацію за завданням російських спецслужб, відбуватиме покарання дев'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-