Селищного голову Гостомеля судитимуть за шахрайство

Селищного голову Гостомеля судитимуть за шахрайство

Укрінформ
Селищного голову Гостомеля Юрія Прилипка судитимуть за шахрайство.

 Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Прокуратурою Київської області затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно Гостомельського селищного голови за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах", -  розповідають у прес-службі прокуратури. 

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець пообіцяв громадянину придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га. У подальшому, громадянин, з метою отримання земельних ділянок, передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу  НБУ станом на 13.12.2006 - це 747 400 грн).  

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, посадовець жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.  Таким чином, посадовець вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України. Під час здійснення досудового розслідування судом накладено арешт на майно посадовця. 

 Селищному голові Гостомеля загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.  

Нагадаємо, що Прилипко під час революційних подій на Майдані переховував на своїх складах автопарк президента-втікача Віктора Януковича.

На цих же складах активістами нібито були знайдені журнали чорної бухгалтерії родини Прилипків, зокрема, зошити, які, йомвірно, вела донька Прилипка - депутатка Гостомельської ради Ольга Прилипко. 

В зошитах ішлося про те, кому скільки було заплачено і за які послуги. Як відомо, Прилипка не один рік пов'язують із корупційними земельними схемами заволодіння землі в Приірпінні. Зокрема, він разом з “однодумцями” займався оформленням землі на підставних в лісі поблизу Гостомеля. За його участю були створені кооперативи “Гостомель - 1", “Гостомель - 2", ТОВ “Велет”, на які великими масивами оформлювалася земля в лісі.

Саме Прилипко стояв біля витоків незаконного виведення лісу з державного лісового фонду України. Й продовжує це робити, перебуваючи на посаді селищного голови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-