16 червня: найголовніше вночі

16 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Чи це присутність польських вояків в Іраку, чи смертельні бійки у Франції, чи сирійська криза - скрізь стирчать вуха Росії...

23:26 Польща направить понад 200 військовослужбовців на боротьбу з ІДІЛ

Польща направить 210 військовослужбовців і працівників війська до Кувейту та Іраку в рамках боротьби з Ісламською державою (ІДІЛ).

Про це заявив голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.

Він пояснив, що контингент у Кувейті становитиме до 150 військовослужбовців і працівників війська, а його основу становитиме персонал з обслуговування чотирьох винищувачів F-16. Контингент в Іраку становитиме до 60 осіб зі складу сил спецпризначення. Їхнім завданням буде підготовка сил спецпризначення цієї країни.

Укрінформ: Польща зараз дуже активно добивається присутності військ НАТО на своїй території, і вже добилася помітних успіхів у цьому. За безпеку від Росії Польща готова підтримати американців і послати власних вояків далеко від батьківщини – у гарячий Ірак, де нема таких польських інтересів, щоб задля них ризикувати своїми солдатами. Однак ризик цілком виправданий,  і ціна за нього зрозуміла кожному поляку. Колись і Україна на прохання США направляла своїх вояків до Іраку, тільки який у цьому полягав український державний інтерес, українці так і не дізналися.

00.56 Гройсман розповів, про що говорив з Байденом

Прем'єр-міністр України і віце-президент США під час зустрічі в середу в Білому домі зосередились, головним чином на питаннях реформ в Україні, підтримці з боку США та розвитку двосторонніх відносин.

Про це зазначив Глава Уряду України Володимир Гройсман після завершення переговорів.

«Обговорювалися стан двосторонніх відносин, питання подальших реформ, питання підтримки. Я думаю, ми побачимо, що є ряд важливих проектів, які будуть продовжені – це підтримка судової реформи в Україні, підтримка децентралізації, антикорупційної політики, економічних питань», - зауважив український прем'єр.

Укрінформ: Знову США підтримали Україну і морально, і матеріально («Білий дім планує виділити $220 млн. які додаткову допомогу для України нинішнього року на підтримку економічних, політичних та енергетичних реформ» - офіційне повідомлення Білого дому за результатами зустрічі Гройсмана і Байдена). Це стає вже якось і нецікаво. Ми хочемо інших новин: як ця допомога здійснить нарешті давню мрію Кобзаря, і Україна таки діждеться «Вашингтона з новим і праведним законом». А їх (таких новин) все нема і нема. Претензія, звісно, не до американців.

02.22 ЗМІ: Один з російських футбольних ультрас воював за терористів «ДНР»

Журналіст Кім Сенгупта під час заворушень в Марселі на Євро-2016 впізнав серед російських уболівальників бойовика терористичної угруповання «ДНР», якого він бачив в 2014 році на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє британське видання Independent.

Сенгупта стверджує, що російського «фаната» на ім'я Микола він уже зустрічав два роки тому в Слов'янську і Краматорську, де той, за його словами, «надавав допомогу» пораненим бойовикам. «Два роки тому, в містах Слов'янськ і Краматорськ, в східній частині України, Микола розповідав мені, що він знаходиться там, щоб допомагати постраждалим в ході бойових дій, а не брати участь в бою. Тепер він наполягає на тому, що він знаходиться у Франції, щоб просто подивитися футбол і не шукати будь-яких проблем», - констатував журналіст.

Російський «уболівальник» також розповів журналісту, що багато фанів, які брали участь у заворушеннях в Марселі, займаються бойовими мистецтвами.

Укрінформ: Ця новина неприємно здивує європейців (звісно, тих хто її прочитає) і приємно - українців. Ми одразу згадаємо численні повідомлення про бойовиків з «Новоросії», яких направляли воювати в Сирію. Це що ж виходить: у Путіна бракує кваліфікованих терористів, і тому на Донбас, у Францію і в Сирію їдуть одні й ті ж самі люди? Якщо це так, то, може, не такий вже й страшний чорт, як його малюють? Може, у Путіна скоро закінчаться не тільки гроші?

05:19 Шторм під Одесою змив у море дачу Литвина

На курорті Кароліно-Бугаз під Одесою шторм змив у море дачу брата екс-спікера Верховної Ради України, екс-керівника Держприкордонслужби України Миколи Литвина.

Через припливи після дощів морські хвилі змили всю стіну будинку, побудованого прямо на пляжі. До слова, закон дозволяє будівництво на відстані не менше 100 м.

Як зазначають місцеві жителі, палац на самому березі будинку з'явився три роки тому, однак внутрішні роботи там доведені до кінця не були. Весь цей час люди по воді обходили маєток «пана» і дивувалися, чому членам цієї сім'ї «закон не писаний».

Укрінформ: Схоже, до спільної боротьби України, США і Євросоюзу з українською корупцією долучилася і Природа. Таким чином, згадана боротьба набуває всепланетарного і навіть космічного масштабу. На жаль, Природа лише по-своєму карає корупціонерів, вона не повертає вкрадене до державного бюджету. Тепер зрозуміло, чому цього не роблять українська влада і українські правоохоронці  - вони скромно не вважають себе могутнішими за Природу.

05:57 Росію чекатимуть далекосяжні наслідки за її бездіяльність у Сирії - Держдеп

Якщо Російська Федерація і надалі відмовлятиметься використовувати свій вплив на сирійську владу задля досягнення справжнього припинення вогню, на Москву чекатимуть далекосяжні наслідки.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Джон Кірбі.

Укрінформ: Кірбі говорив про загрозу поширення терористичної діяльності з Сирії на Росію. Навряд чи Росія цього боїться і навряд чи Кірбі справді вважає, що Росія цього боїться. Тут важливіше трохи інше, а саме: попри всю примирливу риторику американських і російських лідерів, попри очевидне бажання Кремля хоча б пом’якшити західні санкції, двосторонні стосунки невпинно погіршуються. Нібито вже домовилися хоча б у Сирії, нібито вже почалися переговори про мир у цій країні, вже заговорили, як Росія використає поступки американцям, аби добитися поступок вже собі в українському питанні – і ось, знову не вийшло у росіян замиритися з американцями. Для України це не найгірша новина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-