Родина Томбінські знайшла

Родина Томбінські знайшла "солодкий зв’язок" із Roshen

Фото
Укрінформ
Агнєшка Томбіньські, дружина посла ЄС в Україні, відвідала Київську фабрику компанії Roshen.

Про це повідомляє прес-служба фабрики.

"Вивчаючи історію свого роду, пані Томбіньські з’ясувала, що її прапрадід Ігнатій Каленьський (Ignacy Kalenski) був одним із управителів Київського цукрорафінадного заводу, на території якого нині розмістилася фабрика ROSHEN. Пан Каленьський згадується в переліку директорів підприємства в 1894-1903 рр. і 1913-1918 рр.", - йдеться в прес-релізі.

Зазначається, що завод запрацював у 1870 році й спочатку випускав цукор-рафінад "головами", а пізніше – грудковий цукор різних сортів. Тоді це було одне з найрозвиненіших підприємств Києва з сучасним устаткуванням, що постійно оновлювалося та модернізувалося. У технологічному процесі широко використовувалися дослідні розробки як вітчизняних, так і зарубіжних інженерів. Наприклад, кресленики та обладнання замовлялися за кордоном, зокрема у Великій Британії (м. Манчестер).

На своїх майданчиках цукрорафінадний завод мав також заклади житлового, службово-навчального та допоміжного призначення, власні інженерні мережі, залізничне обслуговування, телефон, автомобільний парк і навіть річкову пристань.

Під час націоналізації початку 1920-х років цукрорафінадний завод переорієнтувався на випуск солодощів і кондитерської продукції. Цукеркові фабрики Києва, серед яких була і відома шоколадна фабрика В. Єфимова, об’єднали в одне кондитерське підприємство, якому в 1923 року присвоїли ім’я К. Маркса. У кінці 1990-х років воно увійшло до складу ЗАТ "Рошен".

Фото: roshen.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-