Під час пожежі в Солом'янському суді повністю вигоріла кримінальна канцелярія

Під час пожежі в Солом'янському суді повністю вигоріла кримінальна канцелярія

Оновлено
Укрінформ
Під час пожежі в Солом'янському райсуді Києві повністю вигоріла кримінальна канцелярія.

Про це заявила на прес-конференції голова Солом'янського райсуду Києва Людмила Шереметьєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час пожежі, що сталася 13 червня у Солом'янському райсуді, повністю вигоріла кримінальна канцелярія. З кабінетів суддів нічого не згоріло", - сказала Шереметьєва.

За її словами, на даний час у суді працює слідчо-оперативна група, описуються справи, які знаходяться в кримінальній канцелярії. "На сьогодні вилучено з канцелярії уже 75 відсотків справ", - зазначила голова суду.

Вона повідомила, що всі справи в кримінальній канцелярії зберігались у шафах і сейфах. На столах лежали лише ті справи, які вже розглянуті і по яких уже винесені вироки.

При цьому Шереметьєва зауважила, що в ніч з 12 на 13 червня о 3.25, коли трапилась пожежа, охоронець суду, який перебував на 1 поверсі, "почув сторонні звуки на 2-му поверсі". Крім цього, спрацювала сигналізація в служби охорони.

"Тобто це свідчить про те, що було втручання, була спроба відчинити двері у кримінальну канцелярію", - сказала голова суду.

Вона також повідомила, що коли піднімались справи, які знаходились ближче до дверей канцелярії, то там зберігся фрагмент лінолеуму, "від якого йшов різкий запах бензину". Слідчо-оперативна група вчора цей фрагмент вилучила.

"Сьогодні ми почали вже піднімати справи біля віддаленої від дверей стіни канцелярії, і знову ж таки знайшли фрагмент лінолеуму, від якого також йшов запах бензину", - зауважила голова суду.

Вона також поінформувала, що під час пожежі, крім приміщення кримінальної канцелярії, повністю вигорів коридор 2 поверху і пошкоджено кабінет одного з суддів, що знаходиться поруч з канцелярією.

"Але цей суддя без повноважень, справ у його кабінеті ніяких не було. Тобто кабінет судді тільки пошкоджений, але не згорів", - підкреслила Шереметьєва.

Що стосується 3 поверху суду, де знаходяться кабінети суддів, то він "постраждав відносно" - лише від води і кіптяви. "Кабінети суддів цілі, справи неушкоджені", - зауважила голова суду.

У кабінетах суддів на 2 поверсі, за словами Шереметьєвої, вибито всі двері пожежниками і у деяких кабінетах деякі справи намокли під час гасіння пожежі.

"Але справи не постраждали, їх навіть відновлювати не потрібно, просто треба просушити", - сказала вона.

В цілому ж, за словами Шереметьєвої, за попередніми даними експертів, приміщення суду не є аварійним, в ньому можна працювати. Ремонтні роботи мають бути проведені швидко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-