15 червня: найголовніше вночі

15 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
 «Сподіваюся, умовної дискваліфікації вистачить, щоб зупинити цих тварин»... Визначення, яким "нагородив" російських фанів екс-нападник збірної Англії Гарі Лінекер, цитують усі світові ЗМІ

22:23 Консул РФ повідомив про смерть побитого у Марселі англійця

У вболівальника збірної Англії, побитого у Марселі 11 червня, зафіксовано смерть головного мозку. Про це заявив консул РФ у ії Данило Болтакс.

Укрінформ: Чутки про смерть англійського вболівальника з’явилися ще вчора вдень, тепер це вже офіційна інформація. Ситуація для групи російських вболівальників, затриманих учора французькою поліцією, різко погіршилася. Смерть людини – це суд і покарання. Тут вже комусь з росіян не обійтися  простим вигнанням на батьківщину.

Питання: навіщо це все було потрібно росіянам? Не тим, хто затіяв побоїще, а тим у Москві, хто направив на футбольний чемпіонат Європи сотні зорганізованих саме на вуличну агресію фізично тренованих молодиків? Так, на смерть вони не розраховували, але невже у Кремлі не розуміють, що контролювати ці сотні практично неможливо? І що раніше чи пізніше смерть таки буде? Нема відповіді. Справжня загадкова російська душа у цих кремлівських жителів.

21:53 Сенат США прийняв бюджет Пентагону: допомога Україні - до $500 мільйонів

Верхня палата Конгресу США ухвалила  законопроект S.2943, який визначає бюджет Пентагону на 2017 фіскальний рік. У ньому передбачена фінансова підтримка на оборонні потреби України в розмірі до $500 млн.

«Для надання допомоги й підтримки, описаної в пункті (а) для уряду України можуть бути використані $250 млн»., - зазначається в документі. При цьому вказується на можливість додаткового використання $250 млн. за окремим рішенням міністра оборони за узгодженням з главою Державного департаменту США. Для цього представники адміністрації мають переконати Конгрес, що Україна «здійснила значні кроки у проведенні структурних реформ» у сфері оборони, в тому числі щодо боротьби з корупцією та підвищення рівня відповідальності влади.

Нижня палата Конгресу США ухвалила подібний законопроект (H.R.4909) в середині травня. В ньому військова підтримка для України визначається в розмірі лише $150 млн.

Обидва законопроекти мають пройти процедуру узгодження, де всі пункти, у тому числі фінансування операцій за кордоном будуть приведені до єдиного значення.

Укрінформ: Скільки раз вже було сказано, що допомога Заходу нашій країні у різних формах – дешевих кредитах, інвестиціях, безоплатних позиках - може скласти десятки чи навіть сотні мільярдів доларів, однак потрібно нам, українцям, на ділі зробити те, що записано у наших законах, і у вірності чому не стомлюються клястися усі без винятку наші політики.

00:42 У Придністров'ї катастрофічно не вистачає бензину

У зв'язку з гострим браком бензину і дизельного палива, влада невизнаної Придністровської Молдавської республіки вирішила спростити процедуру ввезення на територію регіону паливно-мастильних матеріалів: митне оформлення ввезених на територію регіону бензину і дизельного палива буде здійснюватися без вимоги ліцензії на цей вид діяльності.

Встановлений порядок буде діяти на період з 15 червня по 1 жовтня нинішнього року.

Укрінформ: Мало-помалу кільце навколо ПМР стискається. Звісно, ніхто цей російський, по суті, анклав штурмувати не буде, та й блокада не є, принаймні – поки що, аж надто щільною. Така ситуація може тягнутися дуже й дуже довго, допоки Росія не ослабне настільки сильно, що сама відмовиться від Придністров’я. Але очевидно, що жодних позитивних перспектив у невизнаної республіки вже нема. Буде лише гірше. Буде повільна, але впевнена деградація у всіх сферах життя – від економіки до побутової моралі. Власне, деградація йде давно, ще з моменту створення ПМР. Але тепер вона пришвидшується і стає незворотною. Придністровцям можна лише поспівчувати, але прихильники «незалежної» російсько-радянської ПМР  самі винуваті: мали б знати, з ким пов’язали своє майбутнє.

06:34 В Україні оголошено штормове попередження

На середу, 15 червня, в Україні оголошено штормове попередження. На всій території будуть грози, в окремих районах сильні дощі, град та шквали 15-20 м/с.

Укрінформ: У світі є чимало країн, де на таке попередження лише здивовано пирхнули б. Хіба це загроза – гроза і град? Для нас загроза – це цунамі, смерч, землетрус, пекельна спека, раптова повінь, тощо. Ми такого боїмося. Яка все-таки благословенна ця земля – Україна! Усім щедро наділила нас матінка-природа, у тому числі убезпечила від справді руйнівних природних катаклізмів. От би ще хоч трішки більше здорового глузду людям, які тут живуть. Щоб, нарешті, належно скористатися з подарунку природи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-