Солошенка й Афанасьєва чекають у Борисполі

Солошенка й Афанасьєва чекають у Борисполі

Укрінформ
Представники ЗМІ з’їжджаються в аеропорт "Бориспіль", де планують зустріти літак з ув’язненими в Росії українцями Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенком.

Втім офіційного підтвердження інформації, куди саме прибуде літак з українцями, поки немає, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За інформацією ЗМІ, з Борисполя в Росію у вівторок вилетів Ан-26. Після вильоту українського літака з аеропорту "Внуково" в Москві вилетів у напрямку України спецборт авіакомпанії "Росія" RSD84.  Цей борт 25 травня забирав з України російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, яких обміняли на українську льотчицю Надію Савченко. 

Як повідомляв Укрінформ, матір засудженого в Росії кримчанина Геннадія Афанасьєва Ольга приїхала до Києва і чекає на повернення сина в Україну.

Геннадій Афанасьєв - один з кримських активістів, який під час окупації Криму підтримував рух за єдину Україну, брав участь в акціях протесту. 

Афанасьєва затримали 9 травня 2014 року в Сімферополі як фігуранта сфабрикованої ФСБ справи Сєнцова-Кольченка, відомої також як справа «кримських терористів». 24 грудня 2014 року на закритому засіданні Московський міський суд визнав Геннадія Афанасьєва винним в тероризмі і засудив до 7 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. 

Юрій Солошенко - український пенсіонер, екс-директор полтавського оборонного заводу «Знамя».

Солошенка затримали 5 серпня 2014 року у Москві, куди він приїхав на запрошення свого давнього російського колеги по роботі. Під час затримання у Солошенка вилучили 6 тис. доларів США, які, на думку російських слідчих, мали бути витрачені на придбання секретних виробів. Солошенка звинувачували, що він завербований «фашистським режимом» та збирався вивозити з російського заводу секретне обладнання. 

14 жовтня 2015 року Мосміськсуд засудив Юрія Солошенка до шести років колонії суворого режиму за шпигунство проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-