14 червня: найголовніше вночі

14 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Неспокійною видалася ніч для французького спецназу: у передмісті Парижа невідомий захопив заручників. В Україні теж була спецоперація - в результаті затримали ... одеських патрульних, які вимагали хабар, а потім втікали на службовому авто

23:27 Інтерпол відмовився шукати терориста "Моторолу"

Інтерпол відмовив у розшуку росіянина Арсенія Павлова, відомого як «Моторола», який, як вказують численні свідки, міг вбити полоненого захисника донецького аеропорту Ігоря Брановицького.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

"Інтерпол повернув нам документи з мотивуванням про політичний характер справи «Мотороли». Нам це незрозуміло. Він застрелив на очах свідків Брановицького, у нас він є підозрюваним і є рішення суду про його арешт", - каже представник СБУ. За його словами Інтерпол відмовляє Україні у розшуку щодо багатьох подібних справ, називаючи їх політичними.

Укрінформ: Така аполітична структура як Інтерпол не буде розшукувати «Моторол», доки ті не зазнають нищівної військової поразки, а їх покровитель Росія – такої самої політичної. Тож нічого нам дивуватися і обурюватися. Якщо ми хочемо покарати агресора і убивць наших громадян, маємо спочатку перемогти їх – самі чи з допомогою вірних союзників - на полі бою. Такою є реальність, коли маємо справу з Росією.

00:19 Румунія відновила розслідування у «Справі революції 1989 року»

Вища касаційна палата Румунії вирішила відновити розслідування у справі про Революцію 1989 року, в результаті якої впав комуністичний режим Ніколає Чаушеску.

Раніше, в жовтні 2015 року румунська військова прокуратура припинила розслідування у справі, однак виконуючий на той час обов'язки генерального прокурора Румунії Богда Ліку назвав це рішення «необгрунтованим і незаконним».

За попередніми матеріалами слідства, під час революції 1989 року 709 осіб були вбиті, 1855 поранені та близько тисячі - арештовані. Досі невідомо, хто саме відкрив вогонь по маніфестантах.

Укрінформ: Безумовно, це історичні події одного порядку – груднева революція 1989 року в Румунії, коли виганяли диктатора Чаушеску, і український Майдан 2014 року, коли виганяли Януковича. Румунія значно випередила Україну на шляху демократії, вона вже є членом НАТО і ЄС. Ми йдемо слідом, теж мріючи про ЄС, НАТО і справжню західну демократію. На цьому шляху ми ще маємо шанс хоч у чомусь випередити Румунію, а саме: закінчити справу про розстріл «Небесної сотні» раніше, ніж за 27 років.

00:55 Патрульні з Одеси погоріли на хабарі

Під час спільної антикорупційної операції патрульної поліції Одеси та Управління внутрішньої безпеки затримали двох інспекторів, які вимагали хабар.

У момент отримання хабара обох патрульних і затримали. Інспектори намагались втекти на службовому Toyota Prius. Їх заблокували двома автомобілями Управління внутрішньої безпеки.

Укрінформ: Давно вже сказано, що Toyota Prius – не зовсім вдалий варіант для поліцейського авто. На ньому важко доганяти порушників ПДР і злочинців, все-таки малолітражка. У даному випадку, як бачимо, недолік зіграв позитивну роль, бо поліцейські помінялися ролями зі злочинцями. А по суті пригоди: скільки ще треба зловити на хабарах новітніх українських поліцейських, аби принаймні більшість українців зрозуміли очевидну істину, що зміна кадрів – це лише крок до реформи правоохоронних органів, але аж ніяк не сама реформа?

01.29 Дуда: НАТО має показати Росії силу

Північноатлантичний альянс повинен показати Росії свою єдність, силу та здатність до колективної оборони.

Про це під час відвідання навчань “Аnakonda-2016” на півночі Польщі заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Укрінформ: З часу агресії Росії проти України подібні заяви, особливо від політиків країн Східної Європи, лунають так часто, що вже ніби й не є важливими новинами. Тим часом йдеться, ні багато ні мало, про готовність воювати найпотужнішого в світі військового блоку, для якого просто нема хоча б приблизно рівного за сукупною потугою супротивника. Як-то кажуть, дожилися: на 68-му році свого існування НАТО змушене доводити світу, що має «єдність, силу та здатність до колективної оборони». Зараз НАТО спішно намагається надолужити згаяне. Активні маневри та інші військові кроки мають у короткий строк розвіяти усі сумніви. Та чи можна їх розвіяти лише пересуванням-перекиданням військ та військової техніки? Готовність воювати – насамперед категорія морально-політична, а не суто технічна. Саме на це сподівається Росія у своєму протистоянні з НАТО, а не на танки чи гармати.

03:55 Захоплення заручників в передмісті Парижа: нападника вбито

Французький спецназ взяв штурмом будинок в передмісті Парижа, де невідомий захопив заручників. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі: «Нападник вбитий, перед цим він вбив двох мешканців будинку - поліцейського та його дружину... Нападник замкнувся в будинку загиблого, захопивши в заручники дружину поліцейського і малолітню дитину», - наголошується в повідомленні.

Поліція вела переговори з чоловіком, однак всі спроби діалогу терпіли невдачу. "Ми не знаємо ні особистості, ні справжніх мотивів цієї людини", - заявив прес-секретар міністра внутрішніх справ Франції. Трирічного сина вбитого офіцера поліції вдалося врятувати.

Пізніше угруповання "Ісламська держава" через новинне агентство Amaq заявила, що бере на себе відповідальність за вбивство поліцейського і захоплення заручників в передмісті Парижа. За даними джерел Франс Прес, близьких до розслідування, нападник зізнався у прихильності ІД під час переговорів з поліцією.

Укрінформ: Чи справді нападник представляв ІДІЛ, чи та приписує собі усі подібні терористичні діяння для «підвищення авторитету» - не суть важливо. Так, у сучасному урбанізованому та інформатизованому суспільстві закономірно побільшало індивідуумів, які пробують вирішити свої особисті психопатичні проблеми зброєю та насильством. Однак справді небезпечним і тому вкрай важливим є те, що по всьому світу стрімко поширюється і поглиблюється  такий метод досягнення політичних цілей як терор. І, на жаль, не можна сказати, що цей метод завжди неуспішний і неефективний. А тому він десь неминуче стає державною політикою. В Україні добре знають одну таку сусідню немаленьку державу. У цьому знанні ми явно випереджаємо цивілізовану Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-