У Києві прибрали з вулиць понад 50 незаконних газових заправок - Кличко

У Києві прибрали з вулиць понад 50 незаконних газових заправок - Кличко

Укрінформ
Станом на сьогодні у Києві прибрали з вулиць понад 50 незаконних газових заправок.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Антикорупційної ради при Київському міському голові, повідомляє прес-служба мера.

"Цього, звичайно, замало. Але без законодавчого вдосконалення цю ситуацію не розв'язати: багато випадків, коли власники повторно встановлювали об'єкти, які нам знову доводиться демонтувати", - зазначив Кличко.

Мер наголосив, що міській владі потрібно навести лад в сфері автогазозаправних пунктів у столиці.

"Одне з питань на сьогоднішньому засіданні присвячене проблемі корупційних ризиків у сфері автогазозаправних пунктів у місті. І цю проблему треба негайно вирішувати. Бо я часто чую: то ставлять десь незаконно, то демонтували з порушеннями, то вимагають грошей. Треба, нарешті, покласти край заправочному безладу!" - зауважив він.

За його словами, Антикорупційна рада має дати належну оцінку ситуації, що склалася, і встановити прозорі і зрозумілі правила.

"Ми повинні чітко визначати і показати - і громаді, і бізнесу: де тут корупція, а де намагання припинити діяльність по боротьбі з незаконними заправками. І найголовніше - я хочу почути відповідь на запитання: в чому причина, що ми маємо вже другу кримінальну справу, пов'язану із заправками? І якими, на вашу думку, мають бути заходи, щоб запровадити ефективний контроль і унеможливити діяльність ділків, що наживаються на газових заправках?" - підкреслив Кличко.

Водночас він додав, що столична влада і далі буде демонтувати незаконно встановлені газові заправки та робити все, щоб чиновники, які надавали незаконні дозволи, були притягнуті до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-