10 червня: найголовніше вночі

10 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Світ турбує ймовірний вихід Британії з ЄС і зухвала поведінка Кремля - це з тривожного. Є й хороше: Джамала радіє міжнародному визнанню, а футбольні фанати  - сьогоднішньому відкриттю Євро-2016

23:10 Найбільший світовий лейбл видасть два альбоми Джамали

Українська співачка, переможниця пісенного конкурсу Євробачення-2016 Джамала підписала контракт з найбільшим у світі лейблом звукозапису Universal Music Group.

 «Для мене як для артиста перемога на цьому конкурсі, звичайно, неймовірно корисна. Увага величезна, запити на концерти йдуть нескінченним потоком, сотні ЗМІ з усього світу хочуть інтерв'ю, найбільший у світі рекорд-лейбл Universal Music Group через кілька днів видає мій альбом в Європі, а через місяць - у США», - розповіла Джамала в інтерв'ю журнал «ELLE». За її словами, вперше в історії компанії американський офіс зацікавився матеріалом з України.

Укрінформ: Схоже, Джамала стає зіркою світового масштабу. Тільки б не зурочити. Ні на йоту не ставлячи під сумнів безумовний талант Джамали, зазначимо: політика стала вагомим фактором її успіху. Політика є універсальним чинником в житті людей, вона більшою чи меншою мірою впливає геть на усе. І спроби відокремити її від мистецтва чи спорту приречені на невдачу. В Україні завжди було чимало талантів, але якраз політика заважала їх визнанню усім світом. Нарешті, ми бачимо протилежне. Тому новина про інтерес Universal Music Group до Джамали - дуже гарна для усієї України новина.

00.56 Керівники Данії і Польщі наполягають на санкціях проти Росії

Президент Польщі Анджей Дуда і прем'єр-міністр Данії Ларс Расмуссен заявили під час спільної прес-конференції у Копенгагені, що виступають за продовження санкцій проти Росії доти, доки Москва не виконає Мінські домовленості.

«Росія є специфічним партнером, який, на жаль, вже багаторазово показав, що не поважає слабших», - констатував Дуда. Він наголосив, що лише єдність і солідарність країн НАТО дасть можливість вести діалог з РФ на рівних правах.

Укрінформ: Є в Європі країни, які послідовно і принципово обстоюють політику санкцій проти Росії. У словах польського президента є непряма відповідь на питання, що це за країни: це ті, хто слабший за Росію. Одна з причин, причому – далеко не другорядна, чому у Франції, Італії, Німеччині так багато політиків готові антиросійські санкції пом’якшити і навіть зовсім скасувати, це те, що вони не вважають для себе загрозу Росії реальною. І, треба визнати, мають рацію. Буде Росія контролювати Україну, Білорусь, країни Балтії чи не буде – безпека, приміром, Німеччини від цього принципово не залежить. Бо вона не є слабшою за Росію. Суть політики Кремля щодо сильних країн Європи (і щодо США також) якраз і полягає у її пропозиції сильним країнам поділити країни слабші, а зовсім не в тому, що Росія загрожує безпеці сильних країн. Це і є горезвісна російська «realpolitik», з якою, на жаль, багато хто в Європі схильний погодитися.

03:19 Букмекери визначили фаворитів і середнячків Євро-2016

Збірна Франції є, на думку букмекерів, фаворитом чемпіонату Європи. Другим претендентом на перемогу в турнірі є збірна Німеччини. Перемога збірної України на чемпіонаті оцінюється коефіцієнтом 81,00. Це 16-й показник серед 24-х учасників турніру.

Укрінформ: Букмекери, звісно, не останні знавці футболу, інакше давно б вимерли як бізнес. Однак свої рейтинги вони будують виключно на попередній статистиці, котра в принципі не може враховувати фактор несподіванок, притаманних спорту, а особливо – футболу. Тому, без сумніву, прогноз букмекерів десь обов’язково буде помилковим. Утім, щодо України, то хай би він на першому етапі чемпіонату справдився, і ми стали учасником 1/8 фіналу. Але тільки на першому етапі, далі – хай букмекери помиляються.

04:54 Імпорт електромобілів в Україну зріс більш ніж утричі

За перших 5 місяців цього року в Україну було ввезено 103 електромобілі, що на 255% більше ніж за аналогічний період 2015 року

Укрінформ: В абсолютних цифрах зростання, звісно, не вражає. Однак тут важливо, що Україна цілком вписується у загальну світову тенденцію до бурхливого розширення використання електромобілів. Якщо ми втримаємося в цьому процесі, то й абсолютні цифри дуже скоро не будуть такими мізерними, як сьогодні. Треба нагадувати, що все це залежить від загального успіху реформ в Україні?

06:23 Глава МЗС Канади застеріг Британію від виходу із ЄС

«Канада насолоджується своїми стосунками із сильною Великобританією як членом сильного ЄС. У наших національних інтересах, аби це залишалося незмінним. Великобританія є сильним голосом на підтримку Канади у ЄС», - заявив  міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

Діон також сказав, що в разі виходу із ЄС, Великобританії буде складно укласти власну угоду про вільну торгівлю із Канадою. «Коли прибічники Brexit використовували угоду про зону вільної торгівлі між Канадою та ЄС, як приклад того, що можна мати і без членства у ЄС, прем’єр-міністр Джастін Трюдо нагадав, що Канаді знадобилося п’ять років, аби завершити перемовини», - зазначив міністр.

Укрінформ: Здавалося б, на Заході демократичний принцип невтручання у внутрішні справи іншої країни має діяти за будь-яких обставин. Однак можливий вихід Британії з ЄС аж ніяк не можна назвати внутрішньою справою британців, бо буде грандіозним потрясінням для всієї Європи, та й для всього світу. Розуміння цього і змушує лідерів інших країн активно і публічно агітувати британців сказати на референдумі «ні» виходу з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-