В ситуації з візами для фанів немає політики - Кулеба

В ситуації з візами для фанів немає політики - Кулеба

Укрінформ
Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба переконаний, що ситуація з відмовами українським футбольним вболівальникам у видачі віз Посольством Франції в Україні не містить у собі політичного підгрунтя чи дискримінаційного ставлення.

Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не бачу тут якогось політичного підгрунтя, дискримінаційного ставлення до українців. Думаю, що це пов'язано дійсно з величезним обсягом завдань, які покладаються на посольство (Франції - ред.) в такий період, коли зростає кількість заявок. Тим  паче, що саме через безпекову ситуацію у Франції нема можливості їх розглядати у пришвидшеному спрощеному порядку", - прокоментував Кулеба ситуацію з масовими відмовами у візах вболівальникам з України, які мали намір відвідати Євро-2016.

Водночас він запевнив, що якщо по конкретних справах буде доведено, що співробітники французького посольства упереджено поставилися до громадян, то МЗС "вступатиме в активну взаємодію з посольством" та сприятиме своєчасному отриманню віз.

Дипломат закликав українців у разі порушення їх прав при видачі віз "боротися" - подавати апеляції, звертатися до Міністерства закордонних справ тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-