Рева про субсидії: Маємо перекоси на місцях

Рева про субсидії: Маємо перекоси на місцях

Укрінформ
Міністр соціальної політики України застерігає від перекосів на місцях і закликає до швидкого впровадження системи субсидій. 

На цьому Андрій Рева заявив в інтерв'ю "Урядовому кур'єру"

"Досі маємо так звані перекоси на місцях. Ось уже літо настало, а в деяких регіонах людям ще й досі не нарахували субсидію за минулу зиму. У Вінниці вже зробили навіть літній перерахунок, а в більшості великих міст усе далеко не так. І ось якщо людині відкриють рахунок і їй через нього слід платити за послуги ЖКГ, а субсидію нарахують лише у вересні, то що з таким неплатником мають робити комунальники все літо? Людина буде виправдовуватися, що субсидію досі не нарахували, але ж це не її провина. Та хіба комунальникам є до того діло? Так накопичуватимуться борги. Щоб цього уникнути, потрібно зробити так, аби наша субсидійна система працювала швидко, щоб фахівці могли у задекларований десятиденний термін провести всі необхідні операції з документами, обрахувати суму і сповістити людину. Поки що ця умова не виконується", - зазначив Рева.

Він також нагадав, що з нового опалювального сезону кількість претендентів на субсидію зросте до 8-9 мільйонів домогосподарств.

"Скільки часу буде потрібно лише на те, щоб опрацювати подані ними документи і відкрити рахунки? Напевно, чимало. А нам пропонують розпочати монетизацію вже з 1 липня. Чи це реально? Знову ж таки, якщо усі ці люди одночасно прийдуть до управлінь соцзахисту, уявіть лишень, які це будуть черги. А в банках? Достатньо згадати, як люди непритомніли і навіть помирали у чергах за тисячею гривень своїх заощаджень в Ощадбанку, що їх виплачували у 2008-2009 роках. Невже хочемо повторення?" - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-