Миколаївського чиновника Романчука чекають у Приморському райсуді Одеси

Миколаївського чиновника Романчука чекають у Приморському райсуді Одеси

Укрінформ
Першого заступника голови голови Миколаївської облдержадміністрації Миколу Романчука, якого підозрюють у хабарництві, чекають після лікування в Одеській міськлікарні №3, у Приморському райсуді Одеси.

Про вручення повістки підсудному повідомила кореспонденту Укрінформу речник військового прокурора Південного регіону Яна Стрекачова.

"Судове засідання з розгляду клопотання слідчого прокуратури про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному у корупційному діянні Романчуку призначено суддею  на 8 червня у Приморському райсуді Одеси. Оскільки через різке підвищення тиску підсудного Романчука увечері 6 червня довелось шпиталізувати з залу суду, і викликана бригада медиків "швидкої" допомоги діагностувала "гіпертонічний криз", - зазначила Стрекачова.

Варто зазначити, що захисники Романчука заявили у понеділок клопотання про відвід судді Юрія Кушніренка, однак їхнє клопотання було відхилене як необгрунтоване.

З'ясувати позицію захисника Сергія Гребенюка щодо статусу підсудного, 3-х добовий термін після затримання якого сплив, кореспонденту Укрінформу у вівторок не вдалося - телефон київського адвоката тимчасово недоступний.

Як повідомляв Укрінформ, суд не встиг постановити ухвалу щодо обрання міри запобіжного заходу для затриманого миколаївського чиновника через його занедужання. Затримано Романчука ввечері 3 червня в Миколаєві під час спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара в розмірі 100 тисяч доларів. Крім першого заступника голови Миколаївської ОДА Романчука, були затримані троє високопосадовців. Гроші вимагали за дозвіл на розробку кар'єру в Єланецькому районі.

Під час обшуку під приватними будинками Романчука виявили тунелі та підземні галереї, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-