Обвинуваченого у

Обвинуваченого у "справі 2 травня" Мефьодова залишили за гратами

Укрінформ
Співробітники поліції Одеси притягнули до відповідальності росіянина Євгенія Мефьодова за дрібне хуліганство в залі Апеляційного суду Одеської області.

Поліцейські здійснили затримання підсудного Мефьодова за нецензурну лайку в публічному місці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До Малиновського відділу поліції надійшла заява від групи громадян про те, що під час судового засідання один з підсудних Мефьодов нецензурно висловлювався, чим порушував громадський правопорядок. У зв'язку з цим правопорушника піддано адміністративному арешту на 72 години згідно з вимогами ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Завтра правопорушника буде доставлено в Малиновський райсуд міста для обрання йому міри покарання", - пояснив журналістам підставу затримання громадянина Російської Федерації Мефьодова представник відділу поліції.

Підсудного у супроводі поліцейських вивели з залу суду №12, посадили в міліцейський автомобіль і відправили до Ізолятора тимчасового утримання Одеського облуправління Національної поліції України на вул. Преображенській.

Слідом за автомобілем поліції вирушила також група активістів патріотичних організацій Одеси, що були присутні на судовому засіданні колегії Апеляційного суду Одеської області.

Як повідомляв Укрінформ, близько двохсот активістів "Правого сектора", "Самооборони Одеси", "Азова", "Свободи" та інших патріотичних організацій Одеси блокували у вівторок будівлю Апеляційного суду Одеської області, що скасував ухвалу суду першої інстанції щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно активного учасника масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі Євгенія Мефьодова у вигляді тримання під вартою.

Після озвучення колегією суддів постанови щодо випуску російського бойовика з СІЗО під домашній арешт присутні стали скандувати "Ганьба!" і забарикадували меблями залу засідань суду. Євромайданівці також заблокували ворота суду і єдиний вхід до будівлі, щоб не дати змоги вивезти обвинуваченого бойовика.

Учасники блокади запевняють, що готові стояти стільки днів, скільки знадобиться, щоб судді прийняли справедливе рішення іменем України.

Кореспондент Укрінформу звернувся з проханням до в.о. прокурора Одеської області Олега Жученка прокоментувати напружену ситуацію, однак той ухилився від оприлюднення своєї позиції.

Як повідомляв Укрінформ, державне обвинувачення інкримінує 22 учасникам масових заворушень в Одесі скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-