Представник ОБСЄ з питань свободи преси їде в Україну

Представник ОБСЄ з питань свободи преси їде в Україну

Укрінформ
Питання свободи слова, ситуації з безпекою журналістів у Криму та діалогу російських і українських медіапрофспілок обговорюватимуться в ході візиту в Україну представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України.

"Як ми вже обговорювали у Відні, я планую відвідати Україну найближчим часом. Я сподіваюся, що матиму можливість зустрітися з вами і вашими колегами у спілці і обговорити як питання ситуації в країні зі свободою слова, так і наш діалог. Зустріч також буде сприяти обміну думками про спільні зусилля у вирішенні питань прав журналістів в Криму і на сході України", - цитує лист Дуні Міятович прес-служба НСЖУ.

За інформацією української медіапрофспілки, на останньому засіданні журналістських спілок України та Росії було досягнуто домовленості, що офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ має намір працювати над створенням спеціальної місії з прав журналістів до окупованого Криму.

"На жаль, при триванні кризи в і навколо України, ситуація з безпекою журналістів і свободою слова на півострові залишається тривожною", - зазначається у листі Дуні Міятович.

Представниця ОБСЄ звернула увагу, що майбутній діалог підтримують Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів, "Репортери без кордонів".

Нині українською прокуратурою АРК порушено 13 кримінальних проваджень за фактами утисків журналістів в умовах окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-