Якби вибирати, 70% знову б народилися в Україні

Якби вибирати, 70% знову б народилися в Україні

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян України не вважають, що між західними і східними регіонами України є такі протиріччя, які могли б призвести до відокремлення в різні державні структури. 

Відповідні дані соціологічного дослідження були оприлюднені експертами Центру Разумкова,  повідомляє кореспондент Укрінформу,

Так, згідно з результатами дослідження, 52% респондентів переконані, що між західними і східними регіонами України відсутні протиріччя, відмінності та диспропорції, що могли б призвести до їх роз'єднання та утворення інших держав, або входу до складу різних держав. Наявність таких відмінностей визначають 28% опитаних.

Також більшість (57%) українців повністю або частково не згодні з тим, що відмінності між західними і східними областями настільки великі, що їх можна вважати двома різними народами.

Водночас соціологи відзначають зростання серед українців підтримки Незалежності України.

Результати дослідження свідчать, що 68% респондентів підтримують незалежність держави і лише 9% не підтримують, тоді як раніше за незалежність України виступали 59%, проти - 20%.

Також соціологічне дослідження показало, що зросла кількість українців, яка пишається своїм українським громадянством (68%) і зменшилася частка тих, хто не пишається (23%) громадян.

93% респондентів сприймають Україну як свою Батьківщину і лише 3,5% її такою не вважають.

Водночас, за наявності можливості обирати Україну, обрали б батьківщину 70% респондентів, поки не обрали б - 13%.

Переважна більшість, а саме 74% громадян вважають себе патріотами України, не вважають - 17%, хоча соціологи зауважують, що порівняно з 2005 роком ця цифра суттєво не змінилася.

Дослідження проведено соціологічною службою Разумкова 11-23 грудня 2015 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 10 071 респондент віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 1 відсоток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-