Керівники держави привітали пресу з професійним святом

Керівники держави привітали пресу з професійним святом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав журналістів із професійним святом, зазначивши, що сьогодні інформаційні атаки північного сусіда спонукають журналістів до ще більшої відповідальності.

Привітання Порошенка розміщене на офіційному інтернет-представництві Глави держави.

"В умовах розв'язаної Росією агресії на Донбасі та в Криму інформаційний фронт є такою ж передовою, як і лінія оборони держави у районі військового конфлікту. Потужні інформаційні атаки північного сусіда спонукають вас бути ще більш відповідальними, ретельними та неупередженими.

Особливу вдячність сьогодні хочеться висловити тим безстрашним журналістам, чиї репортажі із гарячих точок Донбасу, де й досі свистять кулі і розриваються снаряди, розвінчують легенди і міфи російської пропаганди", - сказав Президент.

Зазначивши, що попереду ще багато роботи задля встановлення миру і вкрай необхідних змін у країні, Порошенко висловив переконання, що "на цьому шляху створення суспільного телерадіомовлення, реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації сприятимуть якісним перетворенням на всіх рівнях, які обов'язково відчують співвітчизники".

Президент запевнив, що буде й надалі докладати зусиль для захисту свободи слова і розвитку інституту вільних і незалежних медіа.

"Україна перебуває на порозі великих змін, і наше спільне завдання не лише сприяти докорінним перетворенням і реформам, а й доносити їх суть до всіх громадян", - заявив у своєму привітанні з Днем журналіста премʼєр-міністр Володимир Гройсман. Текст привітання розміщений на Урядовому порталі. "Як ніколи раніше, суспільство очікує на Ваш високий професіоналізм, об’єктивну критику та висвітлення всіх конструктивних ідей, поглядів і точок зору, що сприятимуть системним реформам, поглибленню євроінтеграційного курсу країни, процесам децентралізації та розвитку наших регіонів і самоврядуванню", - додав голова уряду.

Журналіст - одна з найпотрібніших професій, це лакмусовий папірець для всього суспільства. Про це сказав секретарь РНБО України Олександр Турчинов, вітаючи журналістів з професійним святом.

"Від вашого слова - сказаного або ні, - можуть залежати життя. Журналіст – це лакмусовий папірець для всього суспільства, це його вуха та очі. Саме вашими очима ми спостерігаємо за подіями дня. Минають дні, стаючи історією. Історією, яку пишете Ви!", - наголосив Турчинов.

Він подякував журналістам за щоденну працю, "за те, що жертвуючи своїми вихідними, своїм дозвіллям, сумлінно виконуєте професійний обов’язок". "Це звучить дещо по-воєнному, але ви також є солдатами України! Ваша зброя – слово! І вона повинна захищати Україну!", - сказав Турчинов.

«В умовах гібридної війни сучасні українські журналісти стали справжніми бійцями інформаційного фронту. Щодня російські терористи, окрім підступних військових атак на лінії розмежування, чинять проти України інформаційні диверсії. І на цьому фронті на передньому краю оборони стоять вітчизняні журналісти. Військові захищають країну з автоматами в руках, громадські організації - волонтерською діяльністю, а у журналіста головна зброя - слово", - сказав у своєму вітанні Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє сайт ВРУ .

Окремо він відзначив героїзм військових кореспондентів, які працюють на фронті, ризикуючи, як і содати, життям. "Журналісти на передовій віддають для перемоги не менше за наших воїнів. Багатьох цих журналістів я знаю особисто, серед них чимало й жінок", - акцентував Парубій.

Окремо він відзначив героїзм військових кореспондентів, які працюють на фронті, ризикуючи, як і содати, життям. "Журналісти на передовій віддають для перемоги не менше за наших воїнів. Багатьох цих журналістів я знаю особисто, серед них чимало й жінок", - акцентував Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-