Українські фанати збираються на візовий протест під посольство Франції

Українські фанати збираються на візовий протест під посольство Франції

Укрінформ
У понеділок, 6 червня, активісти вийдуть на пікет до посольства Франції, щоб висловити свій протест проти візової політики країни.

Організаторами події є "Європейська правда" та група громадських активістів.

Як відомо, родині юного вболівальника Володимира Бобенчика відмовили у візі для поїздки на матчі Євро-2016.

Попри надані посольству Франції документи, консул ухвалив рішення, що "інформація, надана, щоб обгрунтувати цілі та умови можливого перебування, не виглядає переконливою".

Як з'ясувалося згодом, таких відмов вболівальникам є чимало, а дехто з них змушений чекати на рішення консула більше місяця.

"Це стає схожим не лише на випадковість, а й на системне ставлення до українських заявників. До того ж є питання до позиції Франції щодо безвізового", - наголошують організатори пікету.

Візовий протест проходитиме 6 червня з 13.00 до 14.00 під посольством Франції за адресою вул. Рейтарська, 39. "Акція не політична! Жодних прапорів, крім державного та спортивних", - зазначають організатори акції.

Як повідомляла у Фейсбуці перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, вона звернулася до посла Французької республіки в Україні пані Ізабель Дюмон з проханням з'ясувати причини у відмові надати візу українському хлопчику Володимиру Бобенчику.

"Вважаю, що подібна візова антиісторія не сприяє українсько-французькому діалогу і є особливо чутливою, коли Україна виконала всі пункти ПДВЛ та очікує безвізовий режим з ЄС. Сподіваємося, посольство і консульство Франції переглянуть це рішення, що дискримінує маленького українського футбольного фаната і Володя зможе побувати на чемпіонаті", - написала вона.

"Наскільки я зрозуміла, з пакетом поданих документів були певні проблеми і важливо, щоб батьки Володимира якнайшвидше владнали ці формальності і деталі та подали повний необхідний пакет (такі є вимоги шенгенської зони), щоб отримати візу", - додала Геращенко.

Нагадаємо, французьке консульство відмовилося надати шенгенську візу українському футбольному фанату Володимиру Бобенчику, попри те, що він мав квитки на матчі Євро-2016 та сплачений авіапереліт.

8-річний Володя добре відомий у футбольних колах та є, ймовірно, найвідомішим маленьким фанатом в Україні. Він, зокрема, часто бере участь у тренуваннях збірної та офіційних заходах, пов’язаних із нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-