Боксер Усик та ще дві тисячі киян взяли участь у

Боксер Усик та ще дві тисячі киян взяли участь у "кольоровому забігу"

Фото
Укрінформ
Близько 2 тисяч киян на Контрактовій площі, серед яких майже дві сотні дітей, обсипалися індійськими фарбами й пробігли від 3 до 6 км.

Перед забігом учасникам акції роздали пакетики з різнокольоровими фарбами, які вони висипали на себе та один одного, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбувався кольоровий забіг, так званий Color Run, який ми проводимо вже три роки. Цей забіг у світі існує 20 років й основна його мета - показати, що біг - це не лише змагання, результати, складнощі якісь, напруга, а що це приємний час, проведений з друзями. Не обов'язково бігти швидко, можна пробігти легко, під музику, під фарби", - розповів один з організаторів заходу, директор "Київського марафону "KM Running Club" Костантин Божко.

За його словами, цьогоріч участь у забігу взяли 2 тисячі дорослих та 180 дітей, у тому числі й відомий український боксер Олександр Усик.

Він також зауважив, що бігова дистанція для дорослих становила 3 і 6 км, а для дітей - 400 м.

У свою чергу технічний директор заходу Ігор Крицак зазначив, що для дітей участь у забігу є безкоштовною, а для дорослих, залежно від часу реєстрації, у середньому склала 200 грн. При цьому він підкреслив, що захід не є благодійним, а спрямований лише на "підняття настрою людям" та "веселощі".

За даними Крицака, усього для учасників пішло 350 кг фарби, завезеної з Індії.

"Ця фарба виготовлена на основі рослинних олій, там немає жодних хімікатів, заборонених чи шкідливих барвників. Ця фарба є безпечною для здоров'я", - підкреслив він.

Крім того, організатор акції запевнив, що із Подільською райдержадміністрацією столиці заключено відповідні договори як на охорону заходу, так і на прибирання площі після його завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-