В СБУ заперечили заяву ООН про секретні тюрми-катівні

В СБУ заперечили заяву ООН про секретні тюрми-катівні

Укрінформ
У Службі безпеки України заперечують заяву ООН про секретні тюрми, в яких катують людей.

Про це сказала речниця СБУ Олена Гітлянська у коментарі Радіо Свобода.

"Служба безпеки України діє у рамках законодавства і про секретні тюрми на території країни не може бути й мови", - сказала Гітлянська.

За її словами, на 3 червня запланована зустріч помічника генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича і голови СБУ Василя Грицака, де, серед іншого, буде обговорюватися і це питання.

Як повідомлялося, сьогодні на прес-конференції Шимонович, презентуючи доповідь ООН «Україна: після двох років конфлікту», заявив, що катування відбувалися на територіях і підконтрольних українській владі, більшість із цих випадків тортур пов'язані з тортурами, що застосовані у закладах які підпорядковуються СБУ.

Раніше помічник генсека ООН з прав людини повідомив джерелу The Times про систематичні катування, які застосовують і Служба безпеки України, і бойовики на Донбасі. У повідомленні сказано, що СБУ влаштовує систематичні облави і застосовує тортури щодо осіб, котрі симпатизують самопроголошеним республікам. Доповідь також розповідає про існування п'яти секретних урядових в'язниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-