Журналістом року стала оглядач Укрінформу

Журналістом року стала оглядач Укрінформу

Укрінформ
Оглядач Укрінформу Ярослава Міщенко отримала звання "Журналіст року" у конкурсі Національної спілки журналістів України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, 3 червня НСЖУ підбила підсумки щорічного конкурсу до професійного свята медійників, визначивши переможців у низці номінацій.

Звання "Журналіст року" отримала Ярослава Міщенко за матеріали у сфері інформаційної безпеки та розслідування щодо методів інформаційної війни  Росії проти України ("Московський слід колорадського Жука, або Хто і як готує "Майдан-3"; "Нові заспіви кремлівських політтехнологів: РПС та "Львівська народна республіка"), а також цілу низку матеріалів щодо об'єднання Українського православ'я.

Також у вищезгаданій номінації переможцями визнано Марію Андрушко - першого заступника директора філії Національної телекомпанії України (НТКУ) "Волинська регіональна дирекція", головного редактора Видавничого дому "ОГО" з Рівного, автора книжки "Універсальна журналістика" Віталія Голубєва, Лесю Гудзь, заввідділом листів газети "Лесин край" (Житомирщина).

У номінації  "Кращий журналістський матеріал (фоторепортаж, серія) про події на сході України (в зоні АТО)" перемогла Валентина Івашина із Сумщини, яка оприлюднила "Щоденник матері", до якого увійшов її власний досвід матері, чий син служить на передовій. Це добірка публіцистичних матеріалів та роздумів про війну на сході, документалістика, яка супроводжується практичними порадами для військовослужбовців, мобілізованих та їхніх родин.

Переможницями у цій номінації також стали Наталя Мостова (газета "Галицький кореспондент") - за серію матеріалів на військову тематику, та журналістка Світлана Волкова із Хмельницького.

У номінації "Кращі друковані обласні та місцеві видання" визнано регіональні газети "Вісник+К" (Луцьк) та "Діалог"  (Кіровоград).

У номінації "Краще регіональне інтернет-медіа" переможцем визнано ресурс Donbass.ua. Через захоплення редакції бойовиками "ДНР" сайт тимчасово припинив роботу, але потім зміг відновитися. Зараз журналісти працюють віддалено і висвітлюють реальний стан справ у регіоні, протидіючи російській пропаганді.

Кращим регіональним телеканалом стала вінницька "Вінтера". ТРК намагається пропонувати цікаву для усіх верств населення інформацію, роблячи ставку на інформаційні та аналітичні програми, прямоефірні передачі на актуальні теми. У телеефірі транслюється понад 55 тематичних програм на актуальні теми.

У номінації "Краще регіональне радіо" перемогло "Радіо Запоріжжя", яке висвітлює теми переселенців та адаптацію внутрішньо переміщених осіб з Криму і Сходу України у життя запорізької громади.

Спеціальну відзнаку Національної спілки журналістів України (НСЖУ) отримав Роман Цимбалюк, власкор ІА "УНІАН" у Москві (РФ) за висвітлення теми ув'язнення Надії Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, до складу журі творчих конкурсів НСЖУ увійшли: Сергій Томіленко, перший секретар НСЖУ; Віра Черемних, секретар НСЖУ; Валерій Горобець, секретар НСЖУ, головний редактор газети "Трудова слава" (Херсонська область); Людмила Мех, президент благодійного фонду "Журналістська ініціатива"; Ірина Федорів, тележурналістка, громадська активістка, лауреат Українсько-польського конкурсу журналістської майстерності; Євген Якунов, провідний публіцист інформагентства "Укрінформ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-