У МЗС підтвердили загибель українців на Казбеку та Ельбрусі

У МЗС підтвердили загибель українців на Казбеку та Ельбрусі

Укрінформ
В Міністерстві закордонних справ України підтвердили загибель двох спортсменів-українців, які здійснювали підйом на гори Казбек і Ельбрус.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу представник Департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак.

"Ми підтверджуємо загибель двох громадян України: одного - на Казбеку і другого - на Ельбрусі", - сказала вона.

Старак повідомила, що зараз здійснюються заходи щодо спуску тіла українця з вершини Ельбрус на пошуково-рятувальну базу. Стосовно інциденту на Казбеку в Грузії, то МЗС України вже встановило контакт з рідними. Міністерство зараз здійснює заходи, зокрема, щодо оформлення документів на відправку тіл в Україну, підкреслила представник Департаменту консульської служби МЗС.

Відомо, що 54-річному одеситу стало зле під час підйому на Ельбрус.

Як пише Думская, загиблого звали Володимиром. Він працював гідом. На Ельбрус піднімався разом із клієнтом. У чоловіка була легка застуда, яка на висоті розвинулася у тимчасове запалення легенів. Клієнт викликав рятувальників, але оперативно евакуювати Володимира не вдалося через погодні умови. Рятувальники, які прилетіли в гори на вертольоті, через туман і снігопад не змогли дістатися місця знаходження альпініста. Не отримавши необхідної допомоги, українець загинув. 

У Грузії загинув ще один громадянин України. 32-річний альпініст Павло Сивокінь із Києва зірвався і впав до льодової ущелині під час сходження на вершину гори Казбек.

Киянина вдалося витягнути, проте він помер від отриманих травм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-