Порошенко посмертно нагородив майора Жука орденом Хмельницького

Порошенко посмертно нагородив майора Жука орденом Хмельницького

Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив орденом Богдана Хмельницького І ступеня майора Андрія Жука, який загинув 27 травня під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків на Донбасі.

Про це йдеться в указі Президента, опублікованому на сайті Глави держави.

"За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: нагородити орденом Богдана Хмельницького І ступеня Жука Андрія Сергійовича - майора (посмертно)", - йдеться у документі.

Як повідомляв Укрінформ, командир 3-го батальйону 72-ої окремої механізованої бригади Андрій Жук (позивний "Мауглі") загинув 27 травня під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків на Донбасі. Українські воїни потрапили в засідку терористів під Волновахою. Андрію виповнилося лише 32 роки, він був професійним військовим, закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України і з перших днів війни на Донбасі захищав Україну.

29 травня на столичному Майдані Незалежності відслужили панахиду за Андрієм Жуком. Поховали героя на Хмельниччині, звідки він родом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-