3 червня: найголовніше вночі

3 червня: найголовніше вночі

Укрінформ
Через погрози з боку Росії та міграційну кризу на континенті НАТО активізується у Європі

 До Литви прибули представники Сил швидкого реагування НАТО

Для налагодження координації з литовськими колегами в країну прибули представники Сил особливо швидкого реагування НАТО.

За словами командира інтеграційної одиниці сил НАТО полковника Якоба Ларсена, такі візити дуже важливі для забезпечення безперервного координування дій між силами НАТО і армією Литви.

Укрінформ: Країни Балтії - Естонія, Латвія і Литва – очевидно є найпершим об’єктом російської агресії, якщо Кремль на таку, звісно, наважиться. У військовому відношенні саме ці країни є найслабшою ланкою НАТО. Після початку кризи, викликаною анексією Росією Криму і вторгненням на Донбас, не раз підкреслювалося, що з військової точки зору НАТО не в змозі захистити три колишні радянські республіки. Тому  зміни в дислокації сил військ НАТО у Європі, насамперед тих, що готові негайно вступати в бій (власне, це і є так звані сили особливо швидкого реагування), відбуваються саме з метою захистити країни Балтії. Коли цей процес передислокації завершиться (а цього чекати доведеться зовсім недовго, судячи з інтенсивності дій НАТО), Росії буде погано. Адже саме теоретична і практична можливість майже блискавичної військової окупації країн Балтії ще до того, як НАТО зможе підтягти війська для протидії, досі є потужним засобом російського тиску на Захід. До речі, чи не єдиним засобом, застосування якого не вимагала застосування ядерної зброї і через це - цілком реальним.

Україна вичерпала річну квоту на експорт пшениці до країн ЄС

Українські підприємці вичерпали річну квоту -  950 тис. тонн - на безмитний експорт пшениці в ЄС в рамках Зони вільної торгівлі. Це не означає, що експорт української пшениці в Євросоюз зупиняється. Поставки триватимуть в рамках глобальної квоти ЄС на зернові і поза квотами.

У поточному маркетинговому році, який почався 1 липня 2015 р. і триватиме до 30 червня ц.р., Україна є найбільшим експортером пшениці в ЄС. Вже завезено 1,637 млн. тонн, або 49% від загального обсягу імпорту в ЄС. За цим показником ми випередили США, Канаду і РФ разом узятих.

Укрінформ: Український чорнозем може нагодувати не одну Європу, і тим самим забезпечити годувальникам гарантоване на вічні часи заможне життя. Істина, яка давно відома. Здавалося б, можна тільки радіти, що поступово вона з теорії переходить у практику. Однак, для того, щоб ця формула справдилася, потрібен не тільки чорнозем і праця українського селянина-аграрія. Це якраз є, і вже дуже давно, як-то кажуть – від часів царя Гороха. Немає належного управління процесом перетворення потенціалу чорнозему і людської праці у згадане заможне життя. Тому, на жаль, з українським зерном може бути те саме, що зараз відбувається з українським лісом. А саме: Європа отримує дешевий ліс, а ми – зруйновану екологію.

 Клінтон заявила, що Трамп непридатний бути президентом США

Фаворит у боротьбі за висунення президентським кандидатом від Демократичної партії США Гілларі Клінтон заявила, що її суперник від республіканців Дональд Трап «непридатний за темпераментом», щоб бути президентом.

Клінтон сказала, що пропозиції Трампа щодо зовнішньої політики є «небезпечно непослідовні». Вона описала мільярдера, як людину, що «не розуміє ні Америки, ні світу». «Це не той, у чиї руки мають потрапити ядерні коди», – заявила Клінтон.

Укрінформ: Такі гостро критичні, на межі брутальності заяви кандидатів-опонентів – загалом, не рідкість. У гонитві за голосами виборців у критичні моменти виборчих перегонів чого тільки не скажеш поганого про суперника. Однак, як правило, така ситуація виникає в останні дні чи тижні перед вирішальним днем голосування. А тут ми бачимо, що в США градус передвиборчої президентської кампанії вже зараз підвищився майже до максимуму. Що ж тоді буде у жовтні?

Працівник міськради Черкащини організував наркобізнес

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали керівника відділу однієї з міських рад Черкаської області, який збував наркотики неповнолітнім.

Правоохоронці встановили, що держслужбовець "заробляв" на продажі амфетаміну місцевим неповнолітнім наркозалежним. Співробітники спецслужби затримали чиновника поблизу будівлі міськради під час продажу підлітку чергової партії наркотиків. У начальника відділу було вилучено понад 10 грамів психотропної речовини.

Укрінформ: Останнім часом повідомлення про викриття різного роду злочинних зловживань з боку українських чиновників йдуть безперервним потоком.  Ними вже, на жаль, нікого не здивуєш. Однак деякі з цих повідомлень справді вражають. Державний службовець – і наркотики дітям! Сам особисто продає! Воістину нема межі морального падіння у людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-