Держприкордонслужба з початку року

Держприкордонслужба з початку року "очистилась" від 48 хабарників

Укрінформ
Державна прикордонна служба України активно проводить комплекс заходів щодо протидії корупції та зловживанням персоналу. Цього року за це було звільнено з лав Держприкордонслужби 48 осіб.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян.

«Упродовж 2016 року Держприкордонслужба провела 1189 перевірок порядку несення служби особовим складом, було ініційовано проведення 976 службових розслідувань, за результатами яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1498 осіб, звільнено з лав Держприкордонслужби 48 осіб. Прийнято рішення про переміщення до інших місць служби 100 осіб, відносно 172 осіб відкрито кримінальні провадження», - сказав Слободян.

Він додав, що у 2016 році до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 150 повідомлень щодо вчинення кримінальних, корупційних і службових правопорушень, 27 військовослужбовцям було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Представник ДПСУ нагадав, що днями міжвідомчою групою у складі прикордонників, співробітників СБУ та військової прокуратури під час передачі хабара у розмірі 45 тис. гривень були затримані начальник відділу прикордонної служби «Бахмут», його заступник та один із офіцерів відділу.

На даний момент затримано 5 військовослужбовців Держприкордонслужби, всім їх оголошено підозру у вчиненні злочину щодо одержання неправомірної вигоди службовою особою, повіомив Слободян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-