Перша леді закликала допомогти підготувати школи для інклюзивного навчання

Перша леді закликала допомогти підготувати школи для інклюзивного навчання

Укрінформ
До процесу впровадження інклюзивної освіти у школах завдяки децентралізації мають також долучитися місцеві органи влади.

Про це заявила дружина Президента України Марина Порошенко в ефірі "5-го каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання, у першу чергу, залежить від держави. Підтримка на державному рівні - вона обов'язкова. Але в умовах децентралізації дуже великі сподівання і на місцеве самоврядування, яке повинно долучитися", - сказала Порошенко.

Дружина Президента також розповіла, що 9 грудня минулого року виступала на парламентських слуханнях у Верховній Раді, аби привернути увагу народних депутатів до цього питання.

"Коли я згадую весь шлях, який ми з моєю командою пройшли за цей час, мені хочеться дуже відмітити 1 вересня минулого року, коли мене запросили на перший дзвінок у Білоцерківську інклюзивну школу №20. Там я побачила дітей-візочників, які разом зі своїми однолітками ходять до школи і отримують знання на рівних умовах. Я тоді відчула, наскільки це сьогодні актуально, наскільки це сучасно, гуманно і правильно саме так виховувати дітей з особливими потребами у нашому українському суспільстві. Тому хочу звернутися до парламентаріїв, щоб вони дійсно підтримали законопроект про освіту, тому що ми втрачаємо час, і якщо сьогодні ми його не приймемо, ми можемо втратити наступний навчальний рік", - наголосила Марина Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-