Дирекція

Дирекція "Козацького" заявляє, що готель хочуть віддати у приватні руки

Фото
Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки директора держпідприємства Міноборони «Готель Козацький» Борис Капланов заявив, що ДП «Готель Козацький» хочуть збанкрутувати і вивести в управління офшорної компанії Карлтон Трейдінг Лтд (Швейцарія) та її дочірньої компанії Карлтон Трейдінг Україна.

Про це він заявив у середу на прес-конференції в Укрінформі.

«На сьогодні ми перебуваємо під загрозою відкриття виконавчого провадження і найближчим часом це може призвести до того, що діяльність підприємства державної форми власності буде паралізована. Вона буде поставлена в умови неплатоспроможності, і це підприємство може бути визнано банкрутом та через процедуру банкрутства піде в управління тій компанії, яка є основним кредитором, а таким кредитором є компанія Карлтон Трейдінг Лтд (Швейцарія) і «Карлтон Трейдінг Україна», - сказав він.

За словами Капланова, існує договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора між ДП «Готель Козацький» та компанією Карлтон Трейдінг Лтд (Швейцарія) та її дочірньою компанією «Карлтон Трейдінг Україна». Прибуток готелю кілька років виводилася за кордон і поверталася вже у вигляді «інвестицій».

Капланов зазначив, що з 2001 по листопад 2007 року на державному майні заробляли гроші, які держава не отримувала. Після цього періоду були анульовані договори, укладені із раніше згаданими компаніями, внаслідок чого почалося протидія, що вийшла з-під юрисдикції України. Судові справи були перенесені в господарський суд Стокгольма.

«Стокгольмський суд при анульованій угоді про спільну діяльність ухвалює рішення про те, що державне підприємство «Готель Козацький» винне приватному підприємству українському і офшорному підприємству Карлтон Трейдінг Лтд. суму, що перевищує 11 мільйонів гривень», - повідомив він.

Капланов додав, що після цього Шевченківський суд міста Києва імплементував і зробив законним в Україні рішення Стокгольмського суду. На цій підставі було відкрито виконавче провадження, яке практично повністю блокувало діяльність підприємства. Нинішнє керівництво готелю через суд один раз зупиняло це виконавче провадження, але в судовому порядку приватні компанії опротестовували рішення українського суду, який став на бік держпідприємства.

«На сьогодні при програному (ДП «Готель Козацький» - ред.) Стокгольмському суді компанія Карлтон Трейдінг Лтд (Швейцарія) і «Карлтон Трейдінг Україна» претендують на те, щоб увійти знову в управління державною власністю», - зазначив Капланов, і додав, що держпідприємство «Готель Козацький» є абсолютно прибутковим.

Готель Козацький - це як мінімум 3 майнових комплекси, що розташовані здебільшого в центральній частині Києва з загальним обсягом номерного фонду - 200 номерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-