Екс-голова «Укрспецекспорту» попросив притулку у Британії

Екс-голова «Укрспецекспорту» попросив притулку у Британії

Укрінформ
Колишній очільник державної компанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук очікує на надання політичного притулку від уряду Великобританії.

Про це він повідомив журналістам програми «Схеми».

«Я подав документи на отримання політичного притулку рік тому. Процедура отримання непроста та довготривала за часом, тому я досі очікую», – повідомив Сергій Бондарчук журналістам програми «Схеми».

Українські правоохоронці звинувачують Сергія Бондарчука у розкраданні державного майна у сумі 7,5 мільйонів доларів. З червня 2015 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Але Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані. 

«У кінці 2014-го мене від СБУ відправили у відрядження на навчання в академії Міністерства оборони Великобританії. Я там навчався до кінця квітня 2015-го. Звістка про підозру і розшук застала мене, коли я був у Британії. Моє місце перебування було відоме і СБУ, і ГПУ. Я хотів повернутися в Україну та боротися за своє чесне ім’я і справедливість, але всі мої друзі й родина наполягали, що це не правильно, і що захищати себе на свободі легше, ніж у тюрмі. З часом стало зрозуміло, що вони були праві», – сказав Бондарчук.

Сергій Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, колишній народний депутат України, член керівництва партії Віктора Ющенка «Наша Україна» й ініціатор її розпуску. З 2005 до 2010 року Сергій Бондарчук був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт». Із рук тоді ще президента Віктора Ющенка Сергій Бондарчук отримав орден за заслуги і звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-