У міграційній службі підтвердили: Григоришин попросив український паспорт

У міграційній службі підтвердили: Григоришин попросив український паспорт

Укрінформ
Відомий російський бізнесмен Костянтин Григоришин звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України.

Це підтвердили в Державній міграційній службі.

"Громадянин Російської Федерації та Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України у спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 Закону України "Про громадянство України", у зв’язку з тим, що народився на території України", - йдеться в повідомленні.

У міграційній службі також зазначили, що разом із відповідною заявою у такому випадку подаються всі необхідні документи, передбачені порядком провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого Указом Президента України, у тому числі зобов’язання припинити громадянство Російської Федерації та Республіки Кіпр.

Разом з тим, у відомстві зазначили, що наявність будь-якого кримінального провадження на території України або наприклад, Російської Федерації стосовно особи не є підставою для відмови у прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням.

"Реалізація права на набуття громадянства України за територіальним походженням є суб’єктивним правом, залежить лише від волевиявлення особи та не може бути обмежено державою", - зазначили в ДМС.

Нагадаємо, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт російського мільярдера українського походження Костянтина Григоришина, обвинуваченого в організації ухилення від сплати податків на майже 675 млн рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-