Українцю світить до 15 років за

Українцю світить до 15 років за "Тигр" від Жириновського для "ЛНР"

Укрінформ
Генеральна прокуратура України почала процедуру заочного засудження українця, що перегнав з Росії до "ЛНР" військовий автомобіль "Тигр".

Про це інформує прес-служба відомства.

"Генеральною прокуратурою України розпочато процедуру заочного засудження громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації), у кримінальному провадженні за фактом сприяння громадянином Російської Федерації Жириновським В.В. та іншими особами діяльності терористичної організації "ЛНР", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ нагадали, що раніше Жириновський, перебуваючи у Москві, в травні 2014 року вступив у злочинну змову з терористами щодо матеріального забезпечення збройних формувань, зокрема шляхом надання транспортного засобу марки ГАЗ (модель "Тигр"), що має подвійне функціональне призначення.

"У подальшому громадянин України 07.05.2014, виконуючи відведену йому роль, отримавши на території Російської Федерації автомобіль марки ГАЗ (модель "Тигр"), здійснив незаконний перетин державного кордону України вказаним транспортним засобом, який цього ж дня у м. Луганськ передав керівникам терористичної організації "ЛНР".

Шевченківський районний суд м. Києва 26.05.2016 задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-